• Cricketers zitten niet stil in de winter…

  Voor Excelsior’20 Cricket en voor vele andere cricketers is stilzitten er niet bij. Ook in deze natte herfstmaanden is er van alles gebeurd, zowel internationaal als binnen de club.

  Mondiaal sportnieuws kwam van het Olympisch comité. Cricket wordt onderdeel van de Olympische spelen in 2028 in Los Angeles, waarschijnlijk in Twenty20 vorm. Dit goede nieuws zal de komende jaren vast een en ander gaan betekenen voor het Nederlandse cricket.
  Velen van jullie hebben ongetwijfeld iets meegekregen van het WK dat in India afgelopen maanden werd gehouden. Het Nederlands elftal heeft supergoed gepresteerd met een legendarische overwinning op Zuid-Afrika én winst op Bangladesh. De resultaten waren zo opvallend in de sportwereld dat ook de NOS de laatste wedstrijden van Nederland live is gaan uitzenden via de app en de website. De kijkers hebben vast en zeker gehoord Excelsior’20 coryfee Tom Heggelman zijn commentator debuut heeft gemaakt.

  Ook bij de vereniging hebben we niet stil gezeten. In de afgelopen maanden hebben we een actieplan voor de komende jaren gemaakt. We hebben concrete stappen geformuleerd voor de komende vier jaar en opgeschreven wat we willen bereiken.

  Samengevat gaan we ons focussen op vijf pijlers: jeugdcricket, topcricket, seniorencricket, organisatie & accommodatie en financiën. Bij al deze pijlers staat het clubleven centraal, en het doel is om van Excelsior’20 de gezelligste topsportvereniging van Nederland te maken. Dit vraagt ook investeringen in de komende jaren. Op de Algemene Ledenvergadering van 15 december 2023 volgt hierover meer informatie.

  We hebben ambitieuze plannen en om dit te bereiken zijn we heel blij met de versterking van twee nieuwe leden in het cricketbestuur. Roland van Gelderen wordt de nieuwe penningmeester en Gordon Boon krijgt de portefeuille Seniorencricket en evenementen.

  Nu een nieuwe penningmeester is gevonden, nemen we na acht jaar afscheid van Hans Boeije. Al deze jaren heeft Hans zijn rol als penningmeester met veel verve uitgevoerd, in goede en in minder voorspoedige tijden. Dankzij zijn enorme kennis en kunde, staat de cricketafdeling er financieel goed voor. Hans vertrekt echter niet als penningmeester zonder de waarschuwing dat de club te maken heeft met stijgende kosten en dalende inkomsten. Dat is uiteraard een signaal dat we serieus nemen.

  Het hele Actieplan Excelsior’20 Cricket kun je in de PDF (zie link hieronder) vinden, en we hopen velen van jullie uiteraard te zien bij de ALV.

  David Woutersen
  Voorzitter Excelsior'20 Cricket

  Excelsior'20 Cricket Actieplan 2024-2027 (klein)