• Eerder dit seizoen heeft u wellicht al iets gelezen over een aantal wijzigingen die zijn doorgevoerd binnen onze jeugdopleiding. De grootste verandering ten opzichte van de afgelopen seizoen is dat we nu vanaf de mini’s tot en met de U15 in elk leeftijdsjaar één of meerdere teams hebben. Een ontwikkeling waar we erg blij mee zijn en ook erg trots op zijn. In de komende jaren willen we werken aan de vervolgstap om vanaf de U15 ook in elk leeftijdsjaar één of meer teams te hebben (nu hebben we alleen een U17 en U19). Op deze manier speelt onze jeugd altijd tegen eigen leeftijdsgenoten en kunnen spelers die er al aan toe zijn een extra uitdaging krijgen door mee te doen met een oudere leeftijdsgroep.  

  Een andere belangrijke stap in onze jeugdopleiding is de overstap van de jeugd naar senioren. Deze stap is niet voor alle jeugdspelers even makkelijk en we vinden het als vereniging erg belangrijk dat we hier verstandig mee om gaan om de doorstroom goed te laten verlopen. Daardoor hebben we, afgelopen zomer, als vereniging besloten om een U23 team op te richten. De spelers krijgen hierdoor de kans om te wennen aan de overstap, langer tegen leeftijdsgenoten te kunnen spelen en hun overstap naar de senioren geleidelijker te laten verlopen. Om deze leeftijdscategorie te kunnen starten zijn de meeste spelers van het U19 team doorgeschoven naar het U23 team. Dit zorgt voor een overgangsjaar in de U19 waar we voor het eerst sinds lange tijd geen prestatief team hebben maar juist twee teams hebben die graag als niet-selectieteam willen voetballen. Voor de komende jaren is het de bedoeling dat we voor de U19 én U23 weer één of meerdere prestatieve teams hebben. 

  Het U23 team staat onder leiding van het ervaren trainersduo Roelof Grant en Ronald van Schaik. Wij wensen Roelof en Ronald veel plezier en succes in deze nieuwste ontwikkeling binnen onze jeugdopleiding!

  Met vriendelijke groet, 

  Joeri Krznaric

  TJC Excelsior’20

  06 57 557 635