• Op 81-jarige leeftijd is in Roosendaal Lid van Verdienste Gerard Wiegman overleden. Gerard is in 1954 lid geworden van Excelsior’20. Hij was een technisch vaardige speler, die in de hoogste jeugdteams speelde. Na zijn periode in de jeugd kwam hij in de selectie terecht  en speelde hij seizoenen op het hoogste niveau. Gerard was een ouderwetse pingelaar, die graag de bal in zijn voeten kreeg gespeeld om er vervolgens creatieve dingen mee te doen. Nadat hij door drukke werkzaamheden lager is gaan spelen volgde een reeks aan teams waarin hij heeft gespeeld. Voor zijn medespelers was Gerard soms ook lastig, want hij verwachtte ballen op maat en die kan niet iedereen leveren. Hij is tot op hoge leeftijd blijven spelen, want hij was een liefhebber. Verder wilde hij graag de speler worden, die het hoogste aantal seizoen in competitie verband heeft gespeeld. Toen dat record is verbroken kwamen de zamivos in beeld en speelde hij een paar jaar op de zaterdagmiddag. Hij was ook een bekende Roosendaals parkvoetballer en dat heeft hij het langst volgehouden. Toen hij dik in de 70 was speelde hij nog mee.  

  Als telg van een creatieve familie heeft hij veel voor Excelsior’20 gedaan. Veel mensen hebben oorkondes, getuigschriften, flessen wijn, glazen, enz. staan met een door hem ontworpen logo en teksten in schoonschrift. Ook de borden met jubilarissen en leden van verdiensten zijn jarenlang bij hem in beheer geweest, zodat voor iedereen duidelijk was welke verdiensten mensen hebben gehad voor de club. Zelf stond hij natuurlijk ook als Lid van Verdienste op zijn eigen bord.

  Met het overlijden van Gerard Wiegman verliest Excelsior’20 een man met een groot hart voor de club. Namens de vereniging wensen we alle nabestaanden heel veel sterkte! 

   

  Hoofdbestuur Excelsior'20.

   

  NB Het filmpje van Gerard nav het 100 jarig bestaan is hier nog te zien:  https://www.youtube.com/watch?v=pI1df47RB0s