• Paul Gijtenbeek overleden 

  Op 1 juni is Paul Gijtenbeek overleden. Hij is 70 jaar geworden. Als kind van een grote familie is hij met een aantal broers bij Excelsior’20 terecht gekomen. De Gijtenbeken waren vooral cricketers. Na een paar seizoenen in de jeugd stopte Paul om later een rentree in het tweede te maken. Paul was een batsman, die meestal opende. Met veel stijl maakte hij zijn punten. Zijn meest memorabele fieldingactie was een doorkopbal, waarbij de bal via het voorhoofd van Paul in de veilige handen van een van de andere fielders terecht kwam.

  Als man uit het onderwijs was hij uitermate geschikt als jeugdbegeleider. Hij is mee geweest op jeugdkamp. Daar had hij de mooie titel dokter Paul, omdat hij in het bezit was van de nodige EHBO-diploma’s en dus bij incidenten in actie mocht komen. Ook bij cricket is hij als lid van de jeugdcommissie betrokken geweest bij toernooien, tourtjes  en jeugdkampen. Zo is hij begeleider geweest bij het fameuze Nijmegenkamp en in Engeland op pad geweest mee meerdere teams.

  Na zijn cricketloopbaan waren Paul en Ria trouwe bezoekers van cricketwedstrijden en allerhande feesten en partijen. Een drankje en een rokertje waren dan meestal niet ver weg. Gezelligheid en betrokkenheid gingen goed hand in hand. En als Paul “Ria we gaan”  zei dan was het mooi geweest stapten ze op de fiets.

  Met het overlijden van Paul Gijtenbeek is een markante Excelsiorman heen gegaan en blijft weer een plekje langs de boundary leeg. We wensen Ria en Manon en alle andere nabestaanden heel veel sterkte.

  Het afscheid van Paul is aanstaande zaterdag om 12.15 uur op de Beukenhof. U kunt de viering van het leven van Paul volgen via https://media.plechtigheidonline.nl/login/code/CLNW-FK6J

   

  Algemeen voorzitter Ruud de Leede