• Het cricketbestuur van Excelsior’20 heeft overeenstemming bereikt met Jake Needham voor de positie van Head Coach. In deze functie zal Jake verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van trainingen voor alle geledingen van de vereniging. Er zal een contract getekend worden voor het seizoen 2022, waarbij Jake actief zal zijn zowel binnen – als buiten het seizoen.

  Jake is 35 jaar oud en heeft als professioneel cricketer van 2005 tot 2012 gespeeld voor Derbyshire CCC. Als off-spin bowler nam hij in de verschillende formats in totaal 69 wickets voor Derbyshire CCC, met beste bowling cijfers van 6 v 49 in een 4-daagse wedstrijd tegen Leicestershire CCC in 2008. Zijn eerste wicket als professional was dat “Mr. Cricket” Mike Hussey. In 2006 vertegenwoordigde hij Engeland U19 in een Jeugd Test Match tegen India U19, naast spelers zoals Moeen Ali, Adil Rashid en Steven Finn.

  Na zijn professionele carrière boekte Jake successen als coach speler door het winnen van de Derbyshire Premier league met Swarkestone CC en de Premier Cup met Ockbrook & Borrowash CC. Gedurende zijn carrière binnen de Derbyshire Cricket Board heeft hij als coach trainingen verzorgd in het graafschap Derbyshire en bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van jonge, opkomende cricketers in het “Elite Pathway System” van de Derbyshire Cricket Board.

  In 2018 is Jake geëmigreerd naar Nederland en heeft afgelopen jaren in samenwerking met de KNCB trainingen verzorgd voor jeugd- en seniorenelftallen van verenigingen. Hij ziet zijn aanstelling bij Excelsior’20 als een volgende stap in zijn ontwikkeling tot een fulltime cricketcoach. “Evaluatie van de afgelopen seizoenen door het bestuur met de selectie van 1e en 2e elftal en de jeugdcommissie heeft duidelijk gemaakt dat de ontwikkeling van spelers stilstaat en Excelsior’20 heeft geen spelers meer in KNCB selecties”, aldus cricketvoorzitter Luuk van Troost. “We hebben de keuze gemaakt om te investeren in coaching en zochten daarvoor iemand met een sterke persoonlijkheid en ruime ervaring op zowel High Performance niveau als op clubniveau. We hebben hiervoor een uitgebreide sollicitatieprocedure doorlopen.

  Uit 30 sollicitanten kwam uiteindelijk Jake als een van de topkandidaten naar voren. Dat Jake in Nederland woont en werkt is natuurlijk een enorm voordeel. Hij is het hele jaar beschikbaar voor het geven van trainingen aan onze jeugd- en seniorenelftallen.” “I am really excited to get going in coming weeks. Excelsior’20 is a well organized club with a lot of successes in the past. I hope that I contribute to further success for the club in the years to come. I am honoured to be given the opportunity to work for this club!”

  Jake Needham kan komend seizoen beschikken over de ervaren buitenlandse professionals Lorenzo Ingram en Brett Hampton.

  De Nederlandse cricketcompetitie start op zaterdag 23 april met de eerste wedstrijdronde in de Topklasse.