• Er is altijd wat te doen op Excelsior`20!! En dat gold zeker voor de afgelopen zaterdag.

  Er was een druk programma voor de jeugd. De prachtige veldjes op het cricketveld werden voor het eerst dit jaar gebruikt voor competitie wedstrijden.

  De JO11-5 en de JO11-2 speelden om 8u30 hun wedstrijdjes. Toevallig allebei tegen VFC!

  Er waren sowieso veel wedstrijden tegen onze Vlaardingse vrienden. 4 JO11 teams speelden tegen VFC, thuisnederlagen voor de JO11-2 en de JO11-5, een kleine nederlaag voor de JO11-4 in Vlaardingen en een 4-1 overwinning voor de JO11-1. En dan een 6-0 overwinning van de JO13-3 op het hoofdveld!

  En ook waren daar derby`s tegen Kethel Spaland. De JO13-2 leed een keurige 0-4 nederlaag tegen Kethel Spaland JO13-1. Het vriendenteam van de JO19-3 won met 3-1 van Kethel Spaland JO19-2! Altijd leuk!

  2 nieuwe gezichten in de Commissiekamer afgelopen zaterdag. Mirjam Houniet (ook al bekend van de bardienst) en Marco Mourik hadden commissiekamerdienst. Zo vervulden zij hun vrijwilligerstaken en hadden zij een hele gezellige ochtend! Vrijwilligerswerk is hartstikke leuk!

  En over vrijwilligers gesproken:

  Als je er op vrijdagavond achter komt dat er op zaterdagmiddag nog geen barploeg staat baal je zeker. Dan doe je een oproepje naar de algemeen voorzitter en de volgende dag staat er een volwaardige ploeg met heel veel jaren lidmaatschap Excelsior'20. Hulde! Ruud de Leede had zelfs zijn in Utrecht wonende broer en oud KNVB Bobo Rob overgehaald om achter de bar te staan. Wat een flexibiliteit en improvisatie bij de club.

  LdL is blij Omar Bourass weer terug te zien. Na een uitstapje naar SVV (foutje) is zijn zoon weer terug bij Excelsior en fluit Omar weer heel relaxed zijn wedstrijdjes. Als beloning mocht hij starten op het hoofdveld met JO13-4.

  Michel Wigman moest daarom tot zijn eigen ongenoegen genoegen nemen met een wedstrijd fluiten op veld 4. Hij floot dan wel een altijd beladen derby van de JO19-3 tegen Kethel Spaland. Dat vindt Michel altijd leuk!!

  Nog meer goed nieuws van het scheidsrechtersfront. Umit foot zaterdag 2 wedstrijdjes (de JO17-3 en zaterdag 3) en aansluitend speelde hij nog Zamivo. Of en hoe hij thuis gekomen is weten wij van LdL niet. Overigens kreeg Umit van de tegenstander van JO17-3 ondanks een 7-1 nederlaag een compliment voor zijn fluiten. Dan doe je het goed!

  Edwin Marrevee (waarschijnlijk gestuurd door vrouw Tiek (Secretaris van de JO17)) eiste een rectificatie van de LdL van vorige week. JO17-3 was namelijk ook nog ongeslagen maar werd vorige week niet genoemd in het rijtje ongeslagen teams.

  En ook deze zaterdag wist de JO17-3 met nieuwe trainer Ahmet weer te winnen. Dus nog steeds ongeslagen.

  Het was een drukke ochtend. Tussen 10 en 12 waren alle velden bezet. En precies op dat moment komt de burgemeester de erepenning uitreiken voor ons 100-jarig bestaan. Een mooi bewijs dat onze mooie club met zoveel historie nog springlevend is!!

  En aansluitend de onthulling van Green Boarding waarmee wordt aangetoond dat Excelsior behalve een leuke ook nog eens een duurzame vereniging is. En ook Penningmeester Jan Wegman is blij met deze boarding...

  Diezelfde Jan Wegman, net terug van vakantie, kon gelijk aan de bak. Met het bestuur bij de burgemeester, de onthulling van de Green Boarding, fluiten van JO15-1, potje Zamivo en dan de afsluitende bardienst. Jan is gelijk weer aan vakantie toe ...

  En met het mooie weer, een lege kantine zonder tafels en stoelen waren werden de corona maatregelen (consumptie binnen halen, buiten nuttigen) goed opgevolgd.

  Het 1e mocht vorige week dinsdag op het Kasteel een oefenwedstrijd spelen tegen de amateurs van Sparta. Het werd een kansloze 9-1 nederlaag maar spelen op het Kasteel was toch een hele leuke ervaring.

  En ook zaterdag bij de 1e competitie wedstrijd kon de oefenreeks met alleen maar overwinningen geen vervolg krijgen. Zo zag ook onze correspondent op zaterdag:

  Het eerste heeft zijn eerste punt in de competitie behaald. De eerste helft kregen onze matadors genoeg kansen om uit te lopen maar helaas. Wel was het fijn om weer 'oude bekenden' te zien langs de lijn zoals Theo en Coby van der Meer, Joop en Cock van Rest, Hans schippers, Joop Droog en Cock van Deventer. Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras en het Excelsiorplein met muziek van DJ Jordy.

  Tom Post is dit seizoen Nederlands cricketkampioen Zomi geworden, alwaar een superprestatie. Dan kan het een keer gebeuren dat je op veld 4 een klein blundertje maakt als keeper van Excelsior'20 - 6. Er werd ook nog eens met het kleinste verschil verloren. Winnen en verliezen doe je samen, dat hoort bij een teamsport. En na afloop er met veel humor over praten met elkaar.

  Zamivospeler Floris Reukens van het Ballenteam heeft tijdens het voetballen op een ongelukkige manier zijn pols gebroken: Beterschap namens Ldl.

  In het weekend van de Brandersfeesten was er bij sponsor Sjiek (rekening houdend met alle Corona beperkingen) 3 dagen feest. En daar zagen we ook heel veel Excelsior leden. Die houden natuurlijk wel van een feestje.

  En in de agenda zien we de eerste feestjes ook al weer aangekondigd:

  - 7 November voetgolf

  - 13 November Prinsenbal (met vroege start)

  - 18 December Eindejaarsfeest

  - 2 Januari Oliebollen en Snert toernooi

  Dat gaat weer ergens op lijken!!!

  LdL lijkt altijd ergens op ...