• Dat was lang geleden. Het had vrijdagnacht stevig geregend en dat betekende dat we de velden moesten keuren. 

  Op de grasvelden lag nog zoveel water dat we genoodzaakt waren om 2 wedstrijden af te gelasten.
   
  En dat was het hele vorige seizoen niet gebeurd....
   
  Rond het keuren was veel te doen: stonden de pompen wel aan? Werkt de drainages wel? Waarom loopt het water niet weg? Wie heeft de belangrijkste stem?
   
  Het leek er op dat door de droogte van de afgelopen maanden de grond nog zo droog was dat het water niet weg kon lopen.
   
  En s middags zagen we `good old`Teun van Aaken en `good old` Kees Leliveld de laatste inspectie van het hoofdveld maken om uiteindelijk te besluiten dat het 1e door kon gaan.
   
  En dat bleek gen grote succes want onlang een groot aantal kansen ging het 1e met 0-3 ten onder tegen Soccer Boys,
   
  De regen had ook nog invloed op het cricketveld. Ook hier liep het water niet weg zodat de beslissingswedstrijd van Hermes tegen Sparta op ons terrein niet door kon gaan. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gespeeld bij Punjab. Hermes wist deze wedstrijd niet te winnen zodat de Schiedamse cricket liefhebbers ook volgend jaar niet op een derby hoeven te rekenen...
   
  Over derbies gesproken. In de gang van de kantine hangt een artikel met als kop  `Van een vriendenteam kun je niet winnen...`. Dit lijkt ook van toepassing op onze 19-1. Want nadat vorige week Hermes met 8-1 werd verslagen werd deze week Kethel Spaland met 0-5 verslagen. Goed in de derbies deze mannen.
  Het gerucht gaat dat dit de hand is van nieuwe trainer Jeffrey Ton....
   
  Zo rond een uur of half 12 stond de commissie kamer vol met scheidsrechters. Sander en Jayden Sonnemans, Gert Boverhoff, Wim Buckers, Mario Snieder, Patrick Wijzenbroek en Wesley Smit (kreeg zijn officiΓ«le scheidsrechterstenue)
  Er werd gesproken over een groepsfoto (dat moest zeker nieuwe scheidsrechters opleveren) en zelfs even gingen er stemmen op over een kalender (dat vinden wij van LdL wel een beetje ver gaan!)
   
  Afgelopen zaterdag de 1e thuiswedstrijd van ons eerste. Echter nog geen zangertje. Volgens voetbal voorzitter George Leuver gaat dat gebeuren bij de eerste competitiewedstrijden.
  Desondanks was het toch goed toeven op het prachtige terras.
   
  De minipups training op zaterdagochtend was weer goed bezocht met vele nieuwe talenten en enthousiastelingen. Willem, kleinzoon van Bart Schuurmans, was ook weer aanwezig. Volgens Bart hecht hij meer waarde aan het randgebeuren (tosti`s)
   
  LdL  houdt ook van het randgebeuren..