• Langs de Lijn was 2 weken op `vakantie` maar dat wil niet zeggen dat de club 2 weken op vakantie was. Er gebeurde van alles.

  • Het eerste voetbal pakte zijn eerste punt in de 3e klasse bij Rozenburg.
  • De eerste stappen in het verduurzaamheidsproject werden gezet (zonnepanelen op de tribune)
  • Voormalig cricketspeler Tristan Stubbs werd de duurste speler van de Zuid-Afrikaanse T20 competitie
  • Het Prinsenbal met Johnny Purple is vastgelegd voor zaterdag 12 November
  • Jeugdtoernooi van Sparta op ons complex
  • Een druk programma op zaterdag 24 September
  En afgelopen zaterdag was het voor de junioren teams de laatste wedstrijd in de eerste bekerronde. De 2e fase voor deze teams staat nu gepland vanaf 29 oktober
  De pupillen spelen as zaterdag hun laatste wedstrijd van fase 1. 
   
  Vrijdag had het zo hard geregend dat veld 1 vanweg een grote plas werd afgelast. Gelukkig kon er op de overige velden wel gespeeld worden zodat met wat schuiven alle wedstrijden door konden gaan.
   
  Het 1e speelde zijn wedstrijd op kunstgras, helaas zonder succes: er werd met 0-2 verloren.
  Zanger Bas zong er echter niet minder om. Nieuwe spits Joel de Windt zagen we een Gerard Joling duetje doen met zanger Bas. Die komt er wel...
   
  Op zaterdag toch nog de derby Excelsior - Hermes op het cricketveld. Het betrof echter onze JO1-2 tegen de JO11-1 uit Harga. In een spannende wedstrijd trokken onze jongens helaas aan het korste eind. Scheidsrechter Julian Vollebregt was volkomen neutraal gebleven (zoals het hoort)
   
  Het was afgelopen week `De week van de scheidsrechter`. En dat leidde niet tot een overschot aan scheidsrechters. Good Old Mario Snieder floot nog even 10 minuten extra bij de JO17-2, Jayden floot 2 wedstrijden omdat er geschoven moest worden doordat de scheidsrechter bij het 2e niet kwam (Hulde!!) en ook Gert Boverhoff (de hele week niet fit) floot achter elkaar 2 wedstrijden bij de meiden van MO15 wedstrijden.
   
  De vrouw van Gert (Bianca) sponsor van het Jeugdkamp en sponsor van de Green Boarding geeft vrijdagmiddag een Boekpresentatie in Hotel NEw York: `Omgevingsgericht leiderschap`
   
  Kyano Steenhoek liep bij Excelsior mee voor zijn maatschappelijke stage. Intussen zien we hem steeds vaker als een `manusje van alles `op de club. In de commissiekamer, achter de bar. Een echte vrijwilliger of een uit de hand gelopen stage?
   
  Felicitaties gaan uit naar Kenchi, trainer van de JO13-1 en de JO14-1. Hij werd vader van een gezonde zoon!!
   
  Na 2 nipte nederlagen heeft de JO15-1 van Aimen en Sven afgelopen zaterdag zijn 2e overwinning op rij geboekt. In een goede wedstrijd werd VFC met 4-0 verslagen. 
   
  De O17-3 van Arjen van de Bos eindigde als 2e in zijn bekerpoule. Weliswaar ongeslagen met 3 gelijke spelen en een sneaky 0-1 bij VFC.
   
  De zaterdagochtend stond bol van de Schiedamse derbies. Tegen onze buren van PPSC wist de JO!4-2 een overtuigende 11-0 overwinning te behalen.  De JO13-2 verloor met 1-6 van Kethel Spaland met 1-6. De JO11-2 verloor van Hermes Jo11-1 en de meiden verloren nipt met 3-4 van PPSC.
   
  Voor de scheidsrechters waren in het kader van de week van de scheidsrechter Excelsior fluiten aangeschaft. Deze werden niet zonder commentaar ontvangen:
  • er zit geen pit in
  • een fluit moet neutraal zijn (er stond een Excelsior logo op)
  • alleen geschikt voor Carnaval
  • een fluit hoort zwart te zijn
  LdL heeft nooit commentaar