• Dat was een zaterdag zoals George Leuver voor ogen moet hebben gehad toen hij in het voorzittersbootje stapte.

   
  Volop jeugdvoetbal in de ochtend, een enorm groot aantal actieve vrijwilligers, een derby op het hoofdveld met voldoende publiek op de tribune en op het terras, een hardwerkend 1e elftal, een verdienstelijk punt, een volle gezellige kantine na afloop en een betrokken 1e/2e elftal dat de afsluitende bardienst deed: het was nog lang gezellig.
   
  En dat zag er vrijdag allemaal niet zo uit. Veel regen zorgde voor vele plassen op de grasvelden en zelfs op het kunstgrasveld bleef het water staan.
  Gezien de wat drogere voorspellingen werd besloten om niet af te lasten en zaterdagochtend te keuren..
   
  Een goede keuze want  zaterdagochtend bleken de kleine veldjes gewoon bespeelbaar. Helaas stonden er op veld 3 en veld 1 nog te veel plassen zodat er 3 ochtend wedstrijden moesten worden afgelast.
   
  En dat gaf met name bij de vroege vogels van de jo14-2 nog wat teleurgestelde gezichten....
   
  En ook dienstdoend scheidsrechter Wim Buckers was niet blij. Coördinator en broer Rob was vergeten hem in te lichten over de afgelasting zodat Wim voor niks naar Excelsior kwam.
  De familie hoopt zich voor de Kerst weer verzoend te hebben.
   
  Het was de eerste koude zaterdag en dat was voor vele spelers en ouders ook wel weer wennen. Maar vooral de kleintjes sloegen zich er prima doorheen.
   
  Meest opvallende positieve uitslagen van de afgelopen zaterdag. 3-0 en 6-0 overwinningen van de JO14-1 en de JO15-1. 
   
  En een 2-0 overwinning van de JO19-1 op ..... Hermes DVS...
  Volgens trainer Jeffrey was het een beetje een gestolen overwinning maar die zijn natuurlijk ook lekker. Vooral...
   
  En ook vermeldenswaard de kleine 5-8 nederlaag van onze JO11-1 tegen Sparta 10-1. Pas in de slotfase werd het  hoofd gebogen. Maar ja, de Excelsior begeleiding bestond slechts uit Tijmen en Ivar waar Sparta daar 7 man in een coachjas tegenover stelden. Of dat dan het verschil maakte.
   
  Het bleef zaterdag droog en er was het voetbalbestuur en alles rond het 1e alles aan gelegen om de derby tegen HBSS op het hoofdveld te spelen. Om financiële redenen (met een vol terras dicht bij de kantine en de bar), om gezelligheidsredenen en om voetbaltechnische redenen. (HBSS werd sterker geacht op kunstgras)
   
  Dus werd alles uit de kast gehaald om het hoofdveld bespeelbaar te maken. Olv Michel Wigman was een ploeg samengesteld. Alleen prikken was niet genoeg, dus werd er met trekkers de plassen rond de middencirkel naar de kant geveegd (ervaring opgedaan bij het opruimen na Carnaval), werd er geprikt en uiteindelijk met zand gestrooid.
   
  Dit leverde een door de scheidsrechter goedgekeurd veld op en mede daardoor een zwaarbevochten punt bij het 1e.
   
  Teleurstellend voor onze stadsgenoten HBSS die hiermee de periodetitel misliepen maar zich wel hele sportieve verliezers toonden door na afloop lekker lang te blijven hangen in de volle gezellige kantine.
   
  En dit jaar verwachten we nog een volle kantine op 10 December na de wedstrijd tegen VDL. Het DecemberFest met gezellig tafels en broodjes worst belooft ook heel gezellig te worden. Tafels voor 4 personen kunt u reserveren via Gordon Boon (0628955708)
   
  December belooft sowieso een gezellige maand te worden want daar is ook nog op 17 December het bijna uitverkochte Eindejaarsfeest en op 18 December het Oliebollen en Snerttoernooi.

  Afgelopen maandagavond hebben ongeveer 140 pupillen (O8 en O9) met hun ouders gekeken naar het Nederlands elftal op het grote scherm in het clubhuis.

  Na dit gezellige succes is de volgende wedstrijd ook te zien op groot scherm op onze club.

  Aanstaande vrijdag 25-11 is iedereen welkom vanaf 16.30 uur om het Nederlands Elftal aan te moedigen op de club samen met de jeugd van BVO Sparta.

  En als dan ook alle energie plannen gerealiseerd lijken te gaan worden voor het einde van het jaar gaat Excelsior 2022 goed afsluiten...
   
  Langs de Lijn sluit altijd goed af...