• Met het officiële programma voor de onderbouw was het afgelopen zaterdag weer Langs de Lijn. Daarom de 1e LdL van dit jaar.

   
  Maar de afgelopen periode gebeurde er ook heel veel bij Excelsior maar dan niet Langs de Lijn.
   
  Het gezellige December Fest na de laatste thuiswedstrijd
  Het geslaagde Eindejaarsfeest op 17 December
  Het winterse, drukbezochte Oliebollen en Snert toernooi
  Het sportieve Kerstklaverjassen
  De strakke Algemene Ledenvergadering
  Het zonnige trainingskamp van de selectie in Spanje
  De goed bezochte Nieuwjaarsreceptie met huldiging van de jubilarissen
  etc. etc.
   
  En zaterdag was daar alweer het 1e KNVB programma voor de onderbouw. De jongsten zijn ingedeeld in fase3 met nog gelijkwaardigere tegenstanders.
   
  En reeds op vrijdag waren de grasvelden afgekeurd. Maar het programma was beperkt en we konden alle wedstrijden : competitie van JO8/JO9/JO10/JO11/J12, oefenwedstrijden van de JO14 en JO15, competitie van het 4e en 5e, 1 zamivo wedstrijd en de wedstrijden van onze Sparta vrienden om 18u00 (waarvan er één uiteindelijk bij PPSC werd gespeeld). 
   
  Dat betekende wel sjouwen met goaltjes en velden belijnen met pionnetjes. Maar met de hulp van vele vrijwilligers ging dat allemaal goed.
   
  Maar het was niet allemaal even gezellig. Ondanks droge voorspellingen van de Buienradar bleef het de hele dag regenen. De velden hielden het redelijk maar voor sommige kinderen was het best koud. 
   
  We zagen een scheidsrechter met een paraplu, een scheidsrechter in korte mouwen die het toch wel erg koud kreeg (Julian) en wat verkleumde kinderen.
   
  Maar we zagen ook de altijd positieve Nathan Rutjes (coach van JO10-1 tegenstander Sparta) die dit weer het lekkerste weer vond om in te voetballen....
   
  Jeugdvoetbalvoorzitter Patrick van Os is werkelijk van alle markten thuis. Toen zaterdagochtend de telefoon het niet bleek te doen (slordig, gevolg van de vele energie werkzaamheden) dook hij de bestuurskamer in en kreeg hem weer aan de praat...
   
  Het eerste behaalde een mooie 1-2 oefen overwinning op 2e klasser Alexandria. Laat dit de opmaat zijn voor een goede 2e competitiehelft met nog maar liefst 15 wedstrijden.
   
  En in de kelderklasse van het zaterdagvoetbal won het 5e afgelopen zaterdag met 1-0 en gaat fier bovenaan. Ook het 4e boekte een overwinning en draait lekker bovenin mee...
   
  As zaterdag speelt het 1e weer lekker thuis met een zangertje na afloop. Dus lekker gezellig even langskomen...
   
  En de kaartverkoop voor het Carnaval in het weekend van 18 Februari is gestart. Dat gaat met Prins Ali Baba natuurlijk weer een heerlijk feestje worden. Zorg dat je er bij bent....
   
  LdL is er altijd bij