• Na 2 relatief rustige weken was het afgelopen zaterdag weer een normaal programma. En eerlijk gezegd niet allemaal heel erg succesvol.

   
  Ons 1e voetbal leed zijn 2e nederlaag op rij en moet nu nog volop aan de bak om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Langs de Lijn wenst trainer Jaco en zijn mannen heel veel succes. Laten we de spirit van de laatste wedstrijden van vorig seizoen weer terug zien te krijgen.
   
  En ook bij ons 1e cricket is het nog niet allemaal Hosanna. Afgereisd naar het verre Deventer werd daar een kansloze nederlaag geleden. Hier komen nog volop kansen voor mooie wedstrijden.
   
  Afgelopen weekend stond natuurlijk ook in het teken van het kampioenschap van Feyenoord. Veel leden zullen blij zijn met het verhuizen naar de zaterdag want op zondag was er alle tijd om de kampioenswedstrijd te volgen. 
   
  Thuis, op het Stadhuisplein, cafe Pleinzicht, Rotterdam Centrum, in de Kuip... Overal waren Excelsior mensen te vinden. Het werd (voor de meesten) een prachtige middag/avond..
   
  Een mooie avond hadden we ook op vrijdagavond. Op initiatief van de Onderhoudsploeg werd een gezellige back-to-the-seventies georganiseerd. Met leuke muziek werd er gekletst en gedanst. Een avond voor herhaling vatbaar...
   
  Mari Dingenouts (onze oudste jeugdscheidsrechter) had ook graag bij dit feestje geweest. Hij houdt van dansen. Echter s avonds een feestje en de volgende dag fluiten was waarschijnlijk te veel. Mari bleef thuis en floot om 8u30 de JO11-2. Daar zijn wel prioriteiten gesteld...
   
  Diezelfde Mari is intussen zo n beetje de vaste scheidsrechter bij de MO11-1. Hij ging zelfs op de team foto van dit team. Gelukkig was dit wel nadat hij de wedstrijd had gefloten.
   
  Complimenten gaan deze week uit naar de JO17-1. Dit team van (interim) trainer Osvaldo van Zwam had zaterdag de vroege bardienst (keurig op tijd met genoeg mensen), vulde met genoeg mensen de JO17-2 aan om vervolgens s middags een prima 6-3 overwinning te behalen op CWO. Keurig!
   
  Van het aantal mogelijke kampioenskandidaten zijn er niet veel meer over. De JO14-2 en JO14-3 verspeelde te veel punten de afgelopen weken.
   
  De JO11-1 moest zaterdagochtend naar Zoetermeer om met een gelijkspel het kampioenschap van de 4e fase te behalen. Het liep echter anders. In een goed 1e kwart vergaten zij te scoren en kwamen ze onterecht 1-0 achter. In het 3e kwart gaven ze het weg hoewel er in het 4e kwart nog even heel goed werd gevoetbald. Uiteindelijk een geflatteerde 4-0 nederlaag...
   
  De kampioensshirtjes bleven in de tas, de patatjes na afloop maakten weer veel  goed.
   
  De gemaakte vergelijking met Arne Slot bleek voor JO17-3 trainer Arjen van de Bos toch wel een beetje voorbarig. Tegen mede kampioenskandidaat Poortugaal werd wel een heel grote 9-0 nederlaag geleden.
   
  Alleen de JO19-1 is nog kampioenskandidaat maar moet as zaterdag wel een 7 doelpunten doelsaldo verschil goed maken.
   
  Afgelopen zaterdag op hun favoriete veld 3 speelden de G1 en de JG1 hun laatste thuiswedstrijden. De JG1 moesten hiervoor nog wel een goaltje ophalen bij veld 4 maar dat deden ze met vereende krachten tussen de wedstrijd van de JO11 door. Geen probleem.
   
  Beiden wonnen in leuke wedstrijden met ruim verschil...
   
  Wie dit seizoen nog wil genieten van onze jongste voetbaljeugd kan zaterdag nog even langskomen. Dankzij goede samenwerking met de cricket kunnen we nog steeds spelen op de kleine veldjes bij Asvion. Hier spelen om 8u30 jo9-2/jo8-1, om 9u30 jo9-1/jo10-1 en om 10u30 jo8-3/jo10-4. En ook de aller aller jongste jeugd van de jo7 is om 8u30 tot 10u00 te bewonderen.
   
  De maand mei wordt nog een drukke maand. Komend week volop voetbal. Alle cricketcompetities zijn gestart, misschien (hopelijk niet) nog nacompetitie voor het 1e voetbal, een feestje in het chalet op 1e pinksterdag (na de succesvolle Quiz de 2e succesvolle activiteit,
   
  Zorg dat je er bij bent. 
   
  Langs de Lijn is overal bij!!