• Het was een verrassend koude ochtend. Rijp op de velden, licht bevroren velden en een spekgladde bevroren plas op weg naar het hoofdveld!!

  Dat was lang niet gezien!!
   
  Maar de velden waren goed genoeg om te kunnen spelen hoewel de 1e wedstrijden de witte lijnen niet goed zichtbaar waren. Maar dat werd opgelost met pionnen en het rijpvrij maken van de lijnen!
   
  Het winterse tafereel was goed voor een aantal mooie foto`s. O.a. Professioneel fotograaf Micha Keemink nam een paar mooie foto`s.
   
  Shelter stond weer aan de deur en lette niet alleen op de QR code maar ook op de veiligheid. De bevroren plas werd afgezet met pionnen en Cees Post (commissiekamerdienst) strooide met keukenzout!!
   
  Ook deze zaterdag nog wat Corona gerelateerde afgelastingen (de JO19-1, de JO17-3, JO18-1 en de 2 oefenwedstrijden van 1 en 2) gingen niet door. Maar gelukkig ging er veel wel door!
   
  We zagen veel derby`s. Tegen Hermes (u weet wel) werd zowel door de mannen van de JO11-3 als door de manen van het 5e kansloos verloren. 
   
  Spannend waren de wedstrijden tegen Kethel Spaland. De JO13-2 (1-0), de JO11-5 (4-8) en de jO13-4 (3-9) behaalden mooie overwinningen! Jammer was de 1-0 nederlaag van de JO17-1, zeker omdat bij Kethel Spaland een aantal ex Excelsior`20 jongens spelen.
   
  Op het hoofdveld een spannende wedstrijd van de JO13-2 tegen Kethel Spaland. Piet van Os stond er bij met gemengde gevoelens. Zijn kleinzoon keept bij Kethel Spaland. Piet dacht dat het 0-0 zou worden. Het werd in de laatste 5 minuten 1-0 (doelpunt Xavi, leuk ook voor moeder Mandy). Volgens mij zagen wij van LdL Piet stiekem een beetje juichen. 
   
  Wie we in ieder geval zagen juichen was andere zoon Patrick....
   
  De JO15-3 behaalde voor de 2e week achter elkaar een gluiperige 0-1 overwinning..
   
  Het leven van veld- en kleedkamerindeling planner Rob Buckers gaat niet over rozen. Hij krijgt vele verzoeken. Wesley en Brigit Smit (ouders van Jack (JO15-3)  en Jim (JO13-2)) konden vorige week om 8u30 staande op het heuveltje tussen veld 2 en 1 naar Jack op veld 1 en Jim op veld 2 kijken. Geregeld! 
  Het verzoek afgelopen zaterdag van Daan en Paula Bakboord (ouders van Sem (JO13-2) en Nicky (JO11-2) )  kon niet worden ingewilligd. Nicky speelde 8u30 op het cricket veld en Sem 8u30 op veld 1. Dat werd dus heen en weer lopen voor Daan en Paula.
   
  Het liefst heeft Daan overigens dat de wedstrijden een stuk later worden gespeeld.
   
  Goed nieuws van het scheidsrechtersfront. EtZekera (verzekeringsbedrijf van vader Miaurice Kramer van zoon Kay uit de JO13-1) sponsort een nieuwe prachtige outfit voor de scheidsrechters van Excelsior`20. Om 10u00 werden de eerste exemplaren overhandigd aan Julian Vollebregt (de jongste) en natuurlijk Mario Snieder (de langst dienende) scheidsrechter.
   
  Zo zijn de scheidsrechters VERZEKERD van een mooie uniforme betrouwbare uitstraling.
   
  Voor mensen die ook regelmatig een wedstrijdje willen fluiten misschien het laatste zetje wat zij nodig hebben (zij kunnen contact zoeken met rob.buckers@gmail.com)
   
  Wel was er veel te doen omtrent de maat van de outfit! Mario dacht eigenlijk een Sje nodig te hebben (kreeg een M) en Edwin Marrevee was beledigd dat hij een XXL kreeg.  De komende weken zullen de shirts aan de andere regelmatige scheidsrechters worden uitgedeeld!!
   
  Ricardo Mosso, JO09 secretaris heeft veel familie spelen bij de JO8/JO9, allen met een Kaap Verdische achtergrond. En nu schijnen ze daar ook goed Carnaval te kunnen vieren....
  Hier ziet LdL mogelijkheden...
   
  Over Carnaval gesproken...
  Het lijkt er op dat er toch iets gaat gebeuren...
   
  LdL kan niet wachten!!