•  "It is nice to be important but it is more important to be nice!". Dat waren de laatste woorden van Scooter zaterdagnacht ter afsluiting van 2 fantastische avonden Carnaval . En in tegenstelling tot in andere delen van de wereld hadden we inderdaad 2 avonden lang alleen maar "nice" mensen gezien. Geen wanklank gehoord!

   
  Zonder corona maatregelen, met Hans en Daan aan de deur, DJs Sammy en Ikey was alles weer als vanouds. Iedereen leek zelfs een beetje uitbundiger!!
   
  De beveiliging van Shelter was ook weer aanwezig maar de 6 man die we zagen leken ook wel een beetje voor de gezelligheid te komen. Ze liepen nog net niet in de polonaise!! ;-)
   
  Op de vrijdagavond zagen we vele debutanten die 2 jaar hadden moeten wachten en voor hun was het een overweldigende ervaring die zeker niet tegen viel.
   
  Op zaterdagavond lijkt een nieuwe traditie geboren: vaders, moeders met zoon en/of dochter gezamenlijk op het podium. Zo zagen we onder anderen Cees Post met Tom en Juliët, Michel en Jolanda met Mike en Laura, Wim Buckers met Annemarijn, Lidia Moret met Isabella, Rob en Juriaan, John en Tim van Winden.... en in de zaal zagen we nog veel meer combinaties. Dat is toch mooi...
   
  En er werd ook nog een beetje gevoetbald op zaterdag. Weliswaar een klein programma. Zo hadden we we thuis maar 2 officiële wedstrijden voor de jeugd: de JO17-3 wist eenvoudig te winnen (6-2) van ODB en de JO19-3 versloeg Kethel Spaland met 4-1 (altijd leuk).
   
  Qua scheidsrechters waren we weer afhankelijk van de "oude" garde: DJ Sammy floot de JO19-3 en penningmeester Jan Wegman floot de JO17-3. Tijd voor de nieuwe generatie om op te staan?...
   
  Maar de belangrijkste wedstrijd dit weekend was de derby van het 1e tegen SVV.  Excelsior was aan zn stand verplicht om te winnen. Maar met een 1-0 ruststand (e.d. van Bob van der Waal) werd het toch nog even billen knijpen. Maar een penalty van Lorenzo, een "ouderwetse pegel" van Juriaan en een intikker van Zakaria zorgden toch nog voor een 1-3 overwinning en grote vreugde bij Excelsior.
   
  De vreugde werd voortgezet bij Excelsior waar met name Juriaan urenlang met de wedstrijdbal rondliep.
   
  Sinds George Leuver voetbalvoorzitter is heeft het 1e niet meer verloren. Dit zal toch niet met elkaar te maken hebben?
   
  Het Carnavals thema: "Voor elkaar met elkaar" kwam duidelijk naar voren met de vele vrijwilligers bijdragen tijdens en rond het carnaval: de vele bardiensten, de muntverkoop, het opruimen na afloop... Allemaal vrijwilligers taken die werden ingevuld. Hulde...
   
  Veel enthousiasme rond de 2 carnavalsavonden vrijdag en zaterdag. Veel mensen hadden wel het Kindercarnaval gemist.. Dat moet volgend jaar weer goed komen....
   
  LdL komt altijd goed ....