• Dat was een heerlijke zaterdag. Een vol programma voetbal, een overwinning van het 1e, gezellig muziekie na afloop, de officiële opening van het cricketseizoen en prachtig weer.
   
  En het was ook een lange dag.
   
  Zeker voor onze voetbalvoorzitter George. De sleutelbos van zaterdagochtend opener Marco van Mourik miste de sleutel van het hek. Dus stonden daar bijna 30 man voor een gesloten hek. En toen werd George uit zn bed gebeld.
   
  En diezelfde George was ook nog aanwezig toen de half 7 barploeg de laatste bierjtes tapte.
   
  De reserveshirts brachten niet veel goeds deze zaterdag. De JO13-2, de JO15-1 en de JO15-2 speelden allemaal thuis tegen Zwaluwen:3 nederlagen...
   
  De mooie nieuwe gesponsorde scheidsrechterstenues vinden hun weg. Afgelopen zaterdag kreeg onze oudste scheidsrechter Mari Dingenouts zijn XLtje. Het stond hem uitstekend en hielp hem een lekker wedstrijdjes fluiten bij de JO11-2.
   
  Patrick Wijzenbroek (JO15-1) en Wesley Smit (JO17-3) zijn hard op weg naar het scheidsrechter shirt. Zij floten met plezier afgelopen zaterdag hun 2e potje.
   
  Wesley Smit had ook nog lopen vlaggen bij de JO13-2. In combinatie met het fluiten waren dit meer dan 12000 stappen: een goede training voor zijn Rotterdam Marathon.
   
  Een paar heel noemenswaardige resultaten van onze selectie teams:
  • De JO13-1 won bij Excelsior Maassluis met 3-4!
  • De JO17-1 won bij VFC met 3-4
  • De JO19-1 won bij Victoria met 2-3
  Deze laatste overwinning van de mannen van Stuart was extra knap. Dit door blessures geteisterde team werd aangevuld door een aantal jongens van de JO18-1. Met een enorme dosis inzet werd de 2-3 overwinning geboekt. Echt heel knap!
   
  Vorige week dinsdag speelde het 1e voor de Rijnmond Cup een uitstekende wedstrijd tegen Hoofdklasser VOC. Met goed spel en goede goals  werd 3-2 gewonnen.
   
  Groot was het verschil met de wedstrijd van zaterdag. Een matige en ook vervelende wedstrijd tegen de nummer laatst HWD werd dankzij een helder moment van Rens pas in de laatste minuten met 2-1 verslagen.
   
  Willen we de 2e plaats handhaven zullen we tegen sterkere tegenstanders wel het VOC spel moeten laten zien.
   
  De bardiensten zijn best goed geregeld. Zo komt er bij thuiswedstrijden van het 1e om 18u30 nog een nieuwe barploeg. Dat is wel fijn voor de ”plakkers”!!
   
  Plakkers zien we natuurlijk ook bij de Zamivo en bij de Vrijdagavond cricketers. En goed nieuws uit deze hoek:

  Bij Vincent Suttorp (speler vd Bintangs) thuis zal tegenwoordig ieder flesje wijn wel gekeurd gaan worden, voordat deze genuttigd wordt, door zoonlief Luc. Deze speler van het 3e is namelijk derde geworden bij de landelijke junior sommeliers wedstrijd voor Duitse wijn.

  Schiedam staat bekend om zijn jenever. Vrijdagavondcricketer Marco Spruitbleeker is geintroniseerd (=lid geworden) als gezel bij het jenevergilde ‘het gulden Glaasje’.
  Ldl feliciteert beide heren met deze erkenningen.

  Nu er weer meer mag zijn vele leden in afwachting van de uitgestelde jubileumfeesten. Wat in ieder geval is gepland is de enige echte jubileumactiviteit:  de 100 km fietstocht!  Op 12 juni!
   
  Een grote opkomst bij de officiële Opzoomer cricket  opening afgelopen zaterdag.  De accommodatie is in orde gemaakt. Op 23 April is reeds de eerste competitiewedstrijd tegen VCC
   
  Daar moeten de cricket liefhebbers bij zijn!!!
   
  Langs de Lijn is overal bij!!