• Wie dacht er na de thuisnederlaag tegen Hermes DVS nog dat de nacompetitie gehaald zou worden? Niets is minder waar. Alleen nog een misstap (1-1) tegen Egelantier Boys maar verder werd gewonnen van SVV, Rotterdam United, Blijdorp, PPSC en de nacompetitiewedstrijden tegen GHVV'13 en Be Fair. 

    As zaterdag staat om 14.30u de nacompetitie finale op het programma tegen het Rijswijkse RVC Celeritas op het neutrale terrein van Excelsior Maassluis (Lavendelstraat 2). Aan dat complex hebben wij goede herinneringen. Op 28 april 2002 werd hier de beslissingswedstrijd gespeeld voor promotie tegen Schipluiden (3-1). Dave Roozen (41) stond toen al in de basis en 20 jaar na dato speelt hij zaterdag zijn 362ste competitie-wedstrijd om vervolgens zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Krijgt hij de cirkel rond?

    Wat weten we over Celeritas? In ieder geval hebben ze een krankzinnige nacompetitie ronde achter de rug met een voorsprong, achterstand, met tien man (keeper 2x geel) de verlenging gehaald en d.m.v. een eigen goal toch de finale weten te bereiken. In de competitie werden ze 2de ondanks dat ze 132x hadden gescoord. Oliveo, met 151 doelpunten, was nog net iets beter. Dus we krijgen een pittige tegenstander as zaterdag. 

    Uw steun kunnen ze goed gebruiken. Dus kom naar Maassluis om de mannen te steunen.

    Dat het maar een lange zaterdag mag worden met allerlei spontane festiviteiten.

    Voetbalbestuur, technische Staf en seniorenselectie Excelsior'20