• Het voetbal is in zomerreces maar er gebeurt genoeg op de club.

  Het langverwachte nieuwe sleutelplan is gestart. Dit betekent dat men met een tagger of een app op de telefoon binnen kan komen in het clubhuis, ballenhok enz. Komende weken zal dit uit gefaseerd worden. Heb je nog niets vernomen en wil je ergens binnen zijn? Bel Jan Wegman even. Hij kan de deur op afstand openen voor je.

  Het zonneterras achter de greenboarding is opgeleverd. Het meubilair zal de komende periode geplaatst worden en dan kunnen we weer heerlijk in het zonnetje kijken naar prachtige wedstrijden op veld 1.

  Het Excelsior’20  jeugdkamp met het thema safari is halverwege de week en men heeft al diverse wilde dieren kunnen traceren op deze expeditie safari in Ermelo.

  Zelfs de zeer zeldzame Ginger seal lion is gesignaleerd en deze is nu te bewonderen op het kamp in een mooie kooi. Met behulp van zeer snelle, sportieve jeugdige leden is de Ginger seal lion bevrijd tijdens een vechtpartij met 2 andere sea lions aan de rand van een bosvijver. Hopelijk lukt het men om dit dier een plezierige tijd te geven tijdens het kamp.

  Op het complex van Excelsior’20 is BSO Komkids gestart met hun zomerprogramma ‘Summerkids’. Dit zal duren tot eind zomervakantie. Iedere dag is het gezellig druk met kinderen en begeleiding.

  Op het beton bij de oude kooien tussen veld 1 en veld 2 is ‘bouwdorp’ begonnen met bouwen. Iedere week tijden de zomervakantie komen er kinderen om van pallets en ander platen de mooiste huisjes en dorpjes te timmeren onder deskundige leiding.  

  Op zondag 17 en 24 juli zal de Rijnmondband op veld 4 oefenen zodat ze helemaal klaar zijn om daarna te schitteren op het veld van Roda JC in Kerkrade tijdens de WMC.

  Ondertussen sproeien de mannen van de onderhoudsploeg iedere dag de velden 1 en 2 want de velden hebben na de onderhoudsbeurt (zoals verticuteren en zaaien) veel water nodig tijdens dit zonnige weer. Verder snoeien ze zo veel mogelijk onkruid want dat groeit nu ook ontzettend hard.

  Op 8 augustus zullen de eerste trainingen van de selecties gaan beginnen en ook Sparta zal dan gaan beginnen met trainen. Tot eind augustus kan er alleen gespeeld en getraind worden op de kunstgrasvelden.

  Via deze weg wens ik iedereen een prettige vakantie en alvast veel plezier bij de eerste voetbaltrainingen.

  George Leuver