• Nieuwe HJO(Hoofd Jeugdopleidingen)

  Vanaf 1 oktober heeft Excelsior’20 een nieuwe hoofd jeugdopleidingen Jacco Lansbergen. Verderop in dit bericht stelt hij zich voor.

  Joeri Krznaric die aan onze opleiding de afgelopen 3,5 jaar leiding gaf heeft ervoor gezorgd dat het niveau omhoog is gegaan van alle teams. Meer lijn in de opleiding en daarmee stappen gemaakt. Wij hopen dat Joeri later na een jaar even niks weer iets kan doen voor onze vereniging. Tot die tijd kan je naar hem kijken in het eerste elftal. Wij bedanken Joeri voor zijn bewezen diensten.

   

  Even voorstellen

  Ik ben Jacco Lansbergen, 39 jaar, geboren en getogen in Schiedam. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen waarvan er één momenteel in de JO-10 voetbalt van Excelsior’20. Al mijn hele leven ben ik bezig met voetbal en een groot deel van mijn voetballeven betrokken bij Excelsior’20.

   

  Zo heb ik vanaf de F-pupillen tot en met de A-junioren bij Excelsior’20 gevoetbald waarna ik in de senioren nog drie uitstapjes heb gemaakt naar RKDEO, Zwaluwen Vlaardingen en PPSC maar ook bij Excelsior’20 in de senioren heb gespeeld met als hoogtepunt de promotie naar de Hoofdklasse.

   

  Vanaf mijn 16e ben ik ook jeugdtrainer geworden. Tussen 2004 en 2015 ben ik ruim 10 jaar actief geweest als jeugdtrainer van de E-pupillen tot en met de B-junioren van Excelsior’20. Toen mijn jongste zoon vier jaar geleden begon met voetballen bij Excelsior’20 ben ik weer aan de slag gegaan als trainer, eerst bij de mini’s en daarna nog een seizoen bij de JO-8. Daarna vond ik het tijd dat hij juist andere trainers had dan zijn eigen vader en wil ik mij meer gaan inzetten op het technische vlak. Ik ben overigens nog wel als assistent trainer aan de slag gegaan bij de KNVB waar ik heb geholpen bij het O13-team van de KNVB West II.

   

  Bij Excelsior’20 was ik ondertussen gestart met het begeleiden van een aantal jeugdtrainers wat uiteindelijk overging in mijn rol als Coördinator Onderbouw. Hoewel ik daar nog een mooie uitdaging had liggen vind ik het ook mooi dat ik een nog grotere uitdaging aan kan gaan als Hoofd Jeugdopleidingen bij deze mooie vereniging die als een rode draad door mijn eigen voetballeven gaat.

   

  Ik kan hierbij voortborduren op wat er de laatste seizoenen is neergezet door onder andere Joeri. Daar ben ik erg blij mee. We zijn als vereniging op de goede weg maar willen nog een aantal mooie stappen zetten de komende jaren. We zetten in op meer jeugdteams, betere trainingen voor alle teams en we willen over een aantal jaar met meerdere van onze eerste teams een vaste plek behalen op divisieniveau. Dat is een flinke doelstelling maar we hebben daar als vereniging vertrouwen in. Dit betekent dat we onder andere aan de slag gaan om meer gediplomeerde jeugdtrainers in te kunnen zetten, om bij de onderbouw extra aandacht te kunnen geven aan de ontwikkeling van spelers en dat onze jeugdtrainers de juiste begeleiding ontvangen en mogelijkheden hebben om zichzelf te ontwikkelen en daarmee ook onze jeugdspelers beter kunnen laten ontwikkelen. Eén van de ontwikkelingen die hieraan bijdraagt is ons videoanalyse systeem dat binnenkort van start gaat.

   

  Voor onze onderbouw vind ik het belangrijk dat we ons richten op een mix van plezier en ontwikkeling. In de bovenbouw blijven we de spelers verder ontwikkelen en krijgt prestatie vanzelf een grotere rol. Daarnaast moeten we vooral een vereniging blijven waar iedereen op zijn of haar niveau kan sporten. Een sportvereniging is een belangrijk onderdeel van het sociale leven van kinderen en hopelijk ook van de ouders.

   

  Ik heb in ieder geval veel zin in de mooie uitdagingen die bij deze nieuwe rol horen. Een vereniging is voortdurend in ontwikkeling en zo ook Excelsior’20 maar ik zelf ook. Wellicht kunnen we elkaar inspireren om zo het beste in elkaar naar boven halen. Tot snel langs de velden!

   

  Namens het voetbalbestuur