• Over Excelsior'20

    RKSV Excelsior’20 is een katholieke sportclub in Schiedam met bijna 1000 leden. Bij Excelsior'20 wordt gevoetbald, in de zomermaanden wordt er op hoogste niveau cricket gespeeld en ook is een bridge-groep actief.

    Bij Excelsior'20 is het streven om de beste te willen zijn belangrijk. "Excelsior" is dan ook latijns voor "Steeds Hoger". Winnen is ook leuk en door het geven van goede begeleiding en training worden onze spelers er spelertjes steeds betere voetballers en cricketers. Maar bij Excelsior’20 vinden we plezier het belangrijkste. Daarom worden naast het sporten ook talloze activiteiten georganiseerd als carnaval, jeugdkamp, herfstweek, bingo-avonden voor de jeugd, feestavonden, klaverjasavonden en nog veel meer. Wij willen niet grootste vereniging van Schiedam zijn; wel de beste én de gezelligste.

    Excelsior'20 betekent ook "Met elkaar, voor elkaar." Het leiden en trainen van teams, het organiseren van wedstrijden en activiteiten, het fluiten van wedstrijden, de inkoop en verkoop van drank en etenswaren, het zorgen voor de administratie en financiën, het onderhoud aan het complex en het besturen van zo'n grote vereniging; het wordt allemaal gedaan door een grote groep van vrijwilligers. Dat is echter niet genoeg. Van leden wordt verwacht dat zij een steentje bijdragen aan het functioneren van Excelsior'20. Samen sporten is dus ook samen zorgen dat wij of onze kinderen kunnen sporten, wat kunnen eten of drinken of van andere activiteiten kunnen genieten. We zijn niet op zoek naar steeds meer leden, wel op zoek naar steeds meer leden en ouders van jeugdleden die een steentje willen bijdragen aan Excelsior'20..

    Normen en waarden staan bij Excelsior'20 hoog in het vaandel. In 2010 heeft Excelsior’20 het normen en waardencertificaat van de KNVB mogen ontvangen. Reden voor de verstrekking van deze erkenning was het beleid dat was beschreven door de Normen en Waarden commissie. Een certificaat is echter slechts een begin; de commissie probeert onze leiders en trainers te ondersteunen bij het bewaken van deze normen en waarden. In ieder jeugdteam is een contactouder aanwezig die fungeert als aanspreekpunt voor ouders en bestuur. Bij incidenten wordt de Normen en Waarden commissie ingeschakeld. Dit alles wil overigens niet zeggen dat er bij Excelsior'20 nooit iets mis gaat. Wel proberen we het zoveel mogelijk te voorkomen en goed in te grijpen als het mis gaat.