• 24e editie Oliebollen & Snerttoernooi groot succes

  Op zaterdag 30 december kwamen maar liefst 30 teams samen op Sportpark Thurlede om het befaamde O&S toernooi te spelen. Onder de bezielende leiding van een groot en deskundig gilde aan scheidsrechters werd er flink gevoetbald. Bij het ene team wat fanatieker dan bij het ander. In sommige gevallen iets té fanatiek voor O&S begrippen...
  Wij danken alle scheidsrechters dan ook dat zij de wedstrijden hebben mogen begeleiden.

  Naast voetbal werden er ook 1.600 oliebollen geserveerd. Hiervoor speciale dank aan Frank en Jip de Heer (van der Linden Catering) voor het maken van het beslag en de uiteraard ook oliebollenbakkers. Onder de bezielende leiding van Petra Wegman hebben zij, op een mooie plek op het terras, de hele dag door de maagjes weten te vullen met overheerlijke oliebollen.
  En ook de Snert was niet aan te slepen. Wist het ene team niet wat snert is (uhum eerste) was het andere team boos dat de snert op was tijdens hun pauze (Los Jalapenos).

  Mooi om te zien is dat het toernooi een steeds grotere internationale aanzuigkracht begint te krijgen. De mythe van het toernooi verspreid zich al jaren over heel Schiedam uit, maar dit jaar ging het zelfs de stadsmuren over. Deelname van naamgenoten Steeds Hoger uit Rotterdam en een team uit Pernis gaf het toernooi een bijna internationaal tintje.

  Dit resulteerde in een hoop gezelligheid na de wedstrijden. Eerst was er een klasse optreden van zanger Enrico. Met een gouden keel en een geimproviseerd podium wist hij al menig keeltje warm te draaien voor een waar eindspectacel. Want onder leiding van Juriaan Buckers ontstond een spectacel waar de soundsmixshow een puntje aan kan zuigen. Menig lied werd op de trap achter de bar ten gehore gebracht. Moet gezegd worden: qua gehoor was het ene optreden wat zuiverder dan de ander.
  Naar het schijnt is John de Mol al gesignaleerd om de rechten te kopen (lees stelen) voor dit concept.

  Naast de vele scheidsrechters stonden er ook maar liefst 25 verschillende vrijwilligers achter de bar en/of in de keuken. Hulde voor Denise Kleinekoort voor deze werving en organisaties! Dit blijft een mooi signaal dat de club leeft met ongeveer 50 verschillende vrijwilligers die actief zijn geweest voor deze dag.

  Daarover gesproken mogen we de onderhoudsploeg natuurlijk niet vergeten. In stilte en op de achtergrond hebben zij de velden gereed gebracht, de lijnen geplaatst en het complex gereed gemaakt.

  Een nieuwe prijs: Thanks for Coming (TFC) award is dit jaar naar de dames van Steeds Hooger gegaan. TFC is een typische cricketterm (in English of course) en laten 2 sporten binnen de vereniging mixen.

  Namens de organisatie danken wij alle teams en vrijwilligers voor een prachtige editie van het Oliebollen Snert toernooi.

  Oh ja de standen waren:
  Oliebollen Cup
  1 Spaland
  2 Groente moet rijden
  3 FC Opscheer

  Snert Cup
  1 No players for the bench
  2 Oliesnollen
  3 GTB