• In de vorige ‘van de voetbalvoorzitter’ eindigde ik met de woorden dat ik hoopte dat iedereen weer langs de lijn mag kijken en dat ik hoopte dat we iedereen weer in ons clubhuis ‘De toekomst’ mogen verwelkomen.

  Wat fijn dat onze nieuwe minister, afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie, meldde dat de versoepelingen zich nu in hoog tempo gaan opvolgen.

  De trainingen en de wedstrijden kunnen doorgang vinden met supporters die natuurlijk alleen maar positieve aanmoedigingen geven en klappen bij mooie acties.

  Het clubhuis is weer open en de vrijwilligers zorgen weer dat eenieder een hapje en drankje kan nuttigen. In een vereniging hoort het erbij dat iedereen iets doet als vrijwilliger. Speelt uw kind in een jeugdteam en krijgt u een oproep om bardienst te doen met de ouders van het team van uw zoon of dochter? Dan behoort u er ook te zijn en anders kunt u wellicht ruilen. Zo zorgen we dat er barbezetting is en u kent het volgende tegeltje toch wel? Vele handen maken licht werk.

  Grensoverschrijdend gedrag is helaas de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Het voetbalbestuur was, voor dit heftige, nare nieuws op sociale media kwam, weer begonnen om alle VOG ’s van de vrijwilligers die met jeugd te maken hebben op orde te krijgen. Dit gaan we ieder seizoen bijhouden om te zorgen dat we preventief blijven werken aan een veilige sportomgeving.  Ook heeft de vereniging al een tijdje een vertrouwenspersoon: Mylène Smit. U kunt haar mailen bij vragen over het onderwerp grensoverschrijdend gedrag: vertrouwenspersoon@excelsior20.nl. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Ga naar www.excelsior20.nl  -> Over excelsior’20 -> veilige sportomgeving.

  Dit is onze vernieuwde website en u kunt er makkelijk o.a. het voetbalprogramma vinden van alle teams. Hulde aan de vrijwilligers die dit letterlijk ‘achter de schermen’ voor elkaar hebben gekregen.

  Ander nieuws is dat per maart onze eigen Excelsior’20 voetbalschool actief gaat worden op de kunstgrasvelden. Ben je tussen de 7 en 15 jaar (j/m)? Wil je werken aan je techniek in kleine groepjes? Voor vragen en aanmeldingen: excelsior20.voetbalschool@gmail.com .

  Nu ben ik nog niet zo lang voorzitter en merk ik dat er zaken zijn waar ik niet eens wist dat ze bestonden of dat dit ook langs komt bij het voetbalbestuur. Zo komt er veel mail binnen van bedrijven die melden dat ze de beste deal voor ons hebben voor bijvoorbeeld sportkleding, ballenpompen, scheidsrechterfluitjes, koffiemachines, tv-abonnementen enz. enz. Nu hebben wij bijvoorbeeld al met het merk Patrick een hele mooie kledinglijn die hetzelfde is van jongste jeugd tot eerste elftal. Dus of ze echt de beste deal voor ons hebben? Dat blijft soms de vraag.

  Wel kregen we een interessante mail binnen over verenigingsondersteuning door Team Sportservice Zuid-Holland. De gemeente Schiedam subsidieert deze organisatie en dat is heel fijn voor onze club. De eerste overleggen (online en live) zijn geweest met het voetbalbestuur. Zo is het fijn om te horen van hen dat Excelsior’20 veel goed op orde heeft en natuurlijk zijn er ook tips gekomen. Vanuit hen is de workshop van de Blankenstein foundation uitgevoerd. Hier komt te zijner tijd een vervolg op.

  Maar eerst kunnen we de komende weken lekker voetballen en voor volgend weekend gelukkig weer het jaarlijkse grote carnavalsfeest beleven met het treffende thema: Met elkaar, voor elkaar.

  George Leuver