• Van de voorzitter

  Wat jammer dat het eerste afgelopen zaterdag verloor van onze vrienden uit Harga en de spanning was door supporters voor de wedstijd nog even opgevoerd door een spandoek en licht vuurwerk. Wel mooi om te zien was dat oud-voetbalbestuurder/verzorger Henny Semeijn geëerd werd door een minuut stilte voor de wedstrijd en dat beide teams zwarte aanvoerdersbanden om hadden.

  Kees Leliveld werd zeer terecht lid van verdienste van de KNVB. Dit was voor hem een zeer grote verrassing, hij kreeg het speldje en de oorkonde uitgereikt door Eric Gudde.

  Na afloop van de wedstrijd was het toch een hele tijd gezellig in ons clubhuis en dat kwam mede door de muziek van DJ Henk Offerberg.

  Het eerste heeft nog kans op de nacompetitie voor een plekje in de 3e klasse. Laten we hen hierbij zoveel mogelijk ondersteunen de komende weken. We beginnen aanstaande dinsdagavond met de thuiswedstrijd tegen SVV.

  Het tweede won gelukkig wel afgelopen zaterdag en blijft in de race voor het kampioenschap. Ze zijn wel afhankelijk van DVO’32 maar we houden hoop op een goede afloop.

  Het derde, vierde, vijfde en zesde spelen ook ergens om. Zij doen hun uiterste best om niet te degraderen. Ze helpen elkaar onderling goed door bij tekorten spelers aan te vullen.

  Als u de app voetbal.nl op uw telefoon installeert kunt u alle wedstrijden zien die alle teams (, meisjes, jongens, G-jeugd en de senioren)  nog gaan spelen dit seizoen. Ook kunt u daar kijken in welke klasse ieder team speelt en wat de stand is. Overigens kan het ook via onze site onder het kopje voetbal. Op deze plek kunt u ook informatie m.b.t. het Zamivo.

  Buiten de competitiewedstrijden zijn er voor de jeugd ook voetbaltoernooien. Wat hebben veel teams genoten van het ome Leo toernooi (op één dag waren er zelfs 68 teams). Goed georganiseerd, veel eigen scheidsrechters en leuke wedstrijden. Hopelijk lukt het volgend seizoen weer om met Pasen het ome Leo toernooi te houden. Een ander voetbaltoernooi was op het Kasteel van Sparta. Hier was ook een Excelsior’20 jeugdteam aanwezig en haalden een prima resultaat.

  Wat nu ook rond de voetbalvelden veel gebeurd is dat kinderen gevraagd worden om bij hen te komen voetballen. Wat het allerbelangrijkste is en blijft is plezier maken op het voetbalveld en het liefst in de buurt van waar je woont. Lekker voetballen met je teamgenoten en op het niveau wat bij je hoort. De jeugdcommissie en de TJC hebben gezorgd dat Excelsior’20 goede selectietrainers heeft aangesteld voor volgend seizoen. We hebben een zeer goede trainings- en voetbalaccommodatie. Hierdoor kun je je goed ontwikkelen en beter worden in het voetbalspel. Naast het mooie kledings-plan hebben we ook diverse ontspanningsactiviteiten voor de jeugd. We merken dat veel kinderen lid willen worden van Excelsior’20 maar ook dat sommige ouders zich gek laten maken door mooie praatjes van andere verenigingen. Het is fijn dat we een nieuwe jeugdkeeperscoördinator hebben aangesteld en voor de junioren een nieuwe coördinator. Zij nemen weer nieuwe ideeën mee en de trainers kunnen zich nog meer richten op het geven van goede trainingen en minder op het coördineren. Een aantal jeugdige trainers gaan komend seizoen een trainingscursus volgen.

  Nu ik dit zo schrijf weet ik nog zekerder dat het gras bij ons heel groen is.

  Komkids vindt dat wij een prachtig (groen) complex hebben en willen hun buitenschoolse opvangprogramma ‘Summerkids’ bij ons houden in de zomervakantie. Afgelopen zomer was dit voor het eerst en deze samenwerking proefde naar meer. Komende zomer zullen ze weer gebruik maken van ons complex.

  In een eerder bericht heb ik gemeld dat we bezig zijn om het complex te verbeteren daar waar nodig. Wellicht heeft u het al gezien. De fietsenstalling is opgeknapt en nu kan het regenwater goed weglopen (voor de velden wel fijn als het weer een keer gaat regenen). Het clubhuis heeft nu twee prikborden waar posters opgehangen kunnen worden en de muren hebben een warm kleurtje gekregen. We hebben het zonnige Excelsior20-plein, het terras aan het clubhuis en binnenkort hebben we het zonneterras erbij. Achter de greenboarding komt een terras zodat u vanaf deze plek beter kunt kijken naar de wedstrijden op veld 1. Hier zal het in het zonnetje goed toeven zijn. De banken die op deze plekken stonden zijn opgeslagen en krijgen een nieuwe bestemming langs de velden. We hebben een grote papiercontainer maar de grond rond de container was drassig. Nu zijn er betonnen platen geplaatst zodat het makkelijker is om uw papier in de container te doen. In het kader van duurzaamheid was dit een goed plan en het levert de club ook nog geld op. Helaas mocht Irado niet meer onder de tunnel door met hun papiercontainer omdat Rijkswaterstaat er een stalen buis heeft opgehangen. De vrachtwagens van Irado zijn laag genoeg om onder de tunnel door te kunnen maar raken wel de buis. Er wordt gezocht naar een oplossing maar tijdelijk kunt u geen papier lossen op Excelsior’20.

  Het cricketseizoen is begonnen (ga eens kijken bij ons eerste cricketteam) en wij gaan langzaam aan naar het einde van het voetbalseizoen en zullen een slotdag hebben op 18 juni. Zet deze dag alvast in uw agenda.

   

  George Leuver