• Van de voorzitter

   Het eerste elftal heeft de eerste helft van de competitiewedstrijden gespeeld (wel twee keer tegen Meeuwenplaat gespeeld maar nog niet tegen vv Kethel Spaland).

  De stand bovenin:

  1. Excelsior’20  13-31 punten
  2. HVC’10          14-27 punten
  3. Lyra                14-26 punten
  4. Rhoon            14-25 punten

  Nog één wedstrijd winnen en dan zijn we definitief veilig en is de doelstelling behaald.

  Eind februari hebben we minimaal tegen alle tegenstanders éénmaal gespeeld (tweemaal HVC’10 en Meeuwenplaat).

  Op zondag 11 februari om 14.00 uur spelen we vriendschappelijk tegen onze buren PPSC, met Excelsior'20-man trainer Ersin Kaplan. U kunt met of zonder boerenkiel deze wedstrijd bekijken. We hopen op veel toeschouwers om daarna gezellig in ons clubhuis het vervolg van het carnaval mee te vieren. Het wordt één groot familiecarnavalsfeest.

  Zaterdag 17 februari gaan we inhalen en staat de Schiedamse derby tegen vv Kethel Spaland op het programma.

  Op zaterdag 24 februari spelen we de topper van de derde klasse D in Hoek van Holland tegen HVC’10.

   Het is al een tijdje geleden dat ik een stukje schreef en wat is er toch veel gebeurd in twee maanden tijd.

  Natuurlijk heel veel mooie voetbalwedstrijden van jeugd en senioren waaronder G-voetbal, meisjes en zamivo. We zijn een vereniging en dan gebeuren naast het voetbal ook andere activiteiten zoals Kerstklaverjassen, Kerstbridgedrive, Eindejaarsfeest, ledenvergadering en het (karaoke)feest na het oliebollen en snerttoernooi. 2024 zijn we gestart met de nieuwjaarsreceptie, strandtraining voor de jeugd en de trainingskampen voor de jeugdselecties en de seniorenselectie. Daarna begonnen de gewone trainingen en wedstrijden weer.

  Komend weekend staat in het teken van Carnaval. Prins Gordon en zijn 11 Globetrotters zullen met de feestvierders ‘Around the world’ gaan. Vrijdagavond komt zanger Tim Schalkx langs en zal zijn grote carnavalskraker Ferry de roze Flamingo zingen. Zaterdagmiddag is er het grootse kindercarnaval waar we ook weer veel opa’s en oma’s verwachten met hun kleinkinderen. Zaterdagavond gaan we gewoon door en op zondag zullen we starten om 16.00 uur met de bekendste hits na de wedstijden van het eerste, tweede tegen PPSC en de zamivo-wedstrijden. Het zal een drukke en gezellige zondagmiddag worden. Kom wel/niet verkleed gezellig langs.

  Buiten het feesten om zullen er vanaf maart op de vrijdagavond op de velden van PPSC en Excelsior’20 drie jeugdtrainingscursussen plaatsvinden. De KNVB en Sparta organiseren de cursussen; diverse jeugdtrainers van Excelsior’20 volgen de trainingscursussen zodat zij nog betere trainers kunnen worden.

  Er zijn nieuwe grijze hoodies met Exc’20 logo. Wilt u er voor u zelf één of voor uw kind bestellen? Dit kan: Graag een mailtje naar kleding.excelsior20@gmail.com. Kosten € 35,00.

  Vanaf 2024 is onze gesprekspartner m.b.t. de velden en verhuurder het sportbedrijf Schiedam zoals in december gemeld is. De gemeente Schiedam heeft dit in werking gezet en men is per 1 januari’24 gestart. Als club zijn we heel benieuwd hoe de verstandhouding zal zijn en of er goede afspraken gemaakt kunnen worden voor de sporters van Excelsior’20.

  Verder heeft de gemeente nu gemeend om echt werk te maken van de eigendomsverhoudingen. Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden en er zullen er nog wel een aantal volgen. De bedoeling is dat wij zelf verantwoordelijk blijven voor de opstallen. Dit betekent dat we een vervolg kunnen geven aan het opknappen/verbeteren van ons clubhuis. Wilt u meedenken, heeft u goede ideeën dan willen we graag overleggen met u. Graag een mailtje naar voetbalvoorzitter@excelsior20.nl of bellen met George Leuver (06-83255253)