• Wat een fantastisch slot van het seizoen 2023-2024 hebben we op onze club meegemaakt! Op een zeer zonnig Thurlede speelde ons eerste tegen Sparta. Wij haalden net als Sparta de play-offs in de competitie. Zij gaan helaas toch Europa niet in en wij blijven gewoon in de derde klasse. Daar zit een groot kwaliteitsniveauverschil in maar wel heel mooi om samen op een werkelijk schitterende voetbalmat een leuk potje voetbal tegen elkaar te spelen. De spelers kwamen samen met onze jeugd het veld op en ook een aantal jeugdige spelers hadden vlaggen om hen toe te zwaaien. Tijdens de wedstrijd waren er ballenjongens van onze club en zij zorgden dat de mannen snel de bal weer konden ingooien of uitnemen als deze over de lijn was gegaan. Rond het veld was er genoeg drinken en eten te krijgen. Verder werden er contracten ondertekend met onze shirtsponsors: Flexrent, MADE Real Estate, MV totaaltechniek en Café Pleinzicht. Met onze nieuwe hoofdsponsor Glasdesign zal dit ondertekenen binnenkort gebeuren (dank voor jullie financiële bijdrage). Ongeveer 1.000 toeschouwers zagen Sparta met 0-6 winnen waar na afloop Bob van der Waal en Roel Peeters in het zonnetje werden gezet want zij gingen met voetbalpensioen. Bob staat op plek 5 met meeste wedstrijden in het eerste elftal van Excelsior’20: 244. Ongeveer 100 vrijwilligers zijn in de weer geweest om dit voetbalfeest voor elkaar te krijgen. Allen dank voor jullie bijdrage! Deze was echt geweldig. Ook de gemeente Schiedam, Irado, onze buurverenigingen van sportpark Thurlede en Sparta wil ik bedanken voor hun bijdrage. Dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen maakt me ook echt trots op onze club!

  Er is nog wel meer gebeurd de afgelopen maanden zoals het jeugdvoetbalkampioenschap. Zeven jeugdteams van Excelsior’20 kunnen een jaar zeggen dat ze Schiedams kampioen zijn. Een knappe prestatie en laat ook zien dat we in de lift zitten met onze selectieteams waarbij O16-1 kampioen is geworden en gepromoveerd is naar de divisie. Ook O18-1 is kampioen geworden en zij gaan als O19-1 hoofdklasse spelen.

  Een zeer oude traditie is dat we de eerste schoolvakantieweek op jeugdkamp gaan. We doen dit al 50 jaar lang. Wat een mooie traditie en ook dit jaar gaan er zoveel jongens en meisjes mee dat er zelfs een wachtlijst werd overwogen. Als je een jubileumkamp gaat meemaken dan is het leuk als er iets bijzonders gebeurd. Dit jaar werd de oud-begeleiding uitgenodigd door de huidige kampbegeleiding voor een kamp reünie. Een hele mooie avond met een echte kampquiz en waar verhalen uit de oude doos werden verteld tijdens een ‘traditionele’ kampmaaltijd.

  De komende zomerperiode is handhaving en veiligheid regelmatig aanwezig op en rond de Parkweg. Hopelijk gaat dit zorgen voor normaler gedrag bij parkeerplaats en een schoner Beatrixpark. Wel fijn dat de gemeente iets probeert te doen aan de overlast. Tijdens de zomervakantie zal KomKids overdag weer op ons complex aanwezig zijn.

  Iedereen bedankt voor jullie bijdrage afgelopen seizoen. Door de vele handjes hebben we veel kunnen organiseren op voetbalgebied. Nogmaals dank hiervoor!

  Nu hebben we zelf even allemaal voetbalpauze en gaan we na de zomer weer beginnen aan een mooi en nieuw seizoen. We starten direct met een groot sportevenement op ons complex namelijk het Schiedams voetbalkampioenschap voor senioren op donderdagavond 22 augustus en zaterdag 24 augustus.

  Voetbalpauze? nee joh, we staan in de halve finale van het EK! We zijn er weer bij en dat is prima!

   

  George Leuver