• Gisteren stond de thuiswedstrijd van het eerste tegen Vierpolders op het programma. De uitwedstrijd werd gewonnen met veel moeite en strijd. Vierpolders heeft de weg omhoog gevonden en ze winnen tegenwoordig veel van hun wedstrijden, zo ook gisteren. Na de wedstrijd werd Mitchell ‘Kala’ Kalaboyios gehuldigd omdat hij 200 wedstrijden voor het eerste heeft gevoetbald. Gelukkig gaat hij nog een paar jaar door en komt hij dichter in de buurt van recordhouder Dave Roozen. Het eerste speelt de laatste reguliere wedstrijd op 25 mei en zal daarna de nacompetitie ingaan waar een plekje in de tweede klasse is te behalen.

  Bij de senioren kan O23-2 kampioen worden. Op 11 mei moet het voor hen gaan gebeuren. Het tweede staat op een stevige derde plaats en kan nog tweede worden als ze de komende wedstrijden winnen en concurrent Zwaluwen punten verspeelt. Het derde, vierde en vijfde staan in de middenmoot.

  Bij de jeugd zijn er ook nog kanshebbers voor het kampioenschap: JO18-1, JO16-1, JO15-1 en JO12-2. Laten we hopen dat ze hun kans(en) pakken en een mooi feestje kunnen vieren. De JO16-1 en de JO15-1 kunnen zelfs promoveren naar divisieniveau. Dat zou een geweldige prestatie zijn van de jongens en de begeleiding.

  De meeste overige G-, meisjes- en jongensteams spelen in de middenmoot. Winnen en verliezen hoort erbij maar plezier hebben in het spelletje als team blijft het belangrijkste en dat in een veilige sportomgeving. De NOC-NSF omschrijft het als volgt.

  NOC*NSF vindt het belangrijk dat alle sporters vrij, plezierig en in een veilige omgeving kunnen sporten. Zonder grensoverschrijdend gedrag. Dat begint bij een goede basis: de 4 v’s voor veiligheid (basiseisen sociale veiligheid). De 4 v’s bieden een stevig fundament: clubs die aan de 4 v’s voldoen, bouwen mee aan een sociaal veilige sportomgeving.

  • Verenigingsbrede gedragscode
  • Vertrouwenscontactpersoon op de club
  • Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilligers
  • Vakkundig geschoolde trainer-coaches

  Als vereniging kunnen we dit alleen maar onderstrepen en voldoen we aan de 4V’s. Natuurlijk kost het tijd en energie om hier aan te blijven voldoen met elkaar. Helpt u ook mee om dit zo te kunnen houden?

  Verder willen we dat het complex er verzorgd (5eV?) en er netjes uit ziet. Zo is het oude kassahuisje gesloopt en daar zat een watermeter in. De watermeter moest van Evides in een bak geplaatst worden en uiteindelijk is het overige gedeelte van de waterleiding de grond in gegaan. Hierdoor ziet de toegang er weer verzorgder uit. Dank aan de onderhoudsploeg en Piet van Os voor de (laatste) handelingen. Om naar veld 4 te lopen moest je soms door de blubber. Dat zag er niet verzorgd en netjes uit. Gelukkig heeft de gemeente Scheidam Irado opdracht gegeven om dit gedeelte achter veld 1 te betegelen zodat ook de supporters met een scootmobiel makkelijk naar veld 4 kunnen. Bij veld 2 heeft Irado een tweede uitsparing gemaakt zodat ook daar de goals netjes opborgen kunnen worden na iedere training. Fijn dat de gemeente meewerkt om het complex te optimaliseren en dat het er verzorgd en netjes uitziet.

  Op 23 april hadden we speciale gasten op de club. Oud-internationals Jean-Marie Pfaff, Ben Wijnstekers en Peter Houtman kwamen langs om voetbalverhalen uit de oude doos te vertellen aan de vele sponsors en (toekomstige) leden. De presentatie was in handen van ESPN presentator Sinclair Bischop. Tijdens deze drukbezochte clubavond heeft Jean-Marie Pfaff de advertentieschermen achter de bar officieel geopend. Verder werd deze avond bekend gemaakt dat volgend seizoen een damesteam komt voetballen bij Excelsior’20. Ze gaan in hetzelfde nieuwe tenue voetballen als alle seniorenteams. De hoofdsponsor ADA Textiel Recycling komt op de borst, op de rug komen MADE Real Estate en MV-totaaltechniek, op de mouwen zal de Pleinzicht en Flexrent een plek vinden. Sponsors bedankt voor jullie bijdrage. De vernieuwde sponsorcommissie zal binnenkort voorgesteld worden.

  De dag voor Koningsdag werd erelid Henk Lansbergen verrast en in het zonnetje gezet door onze nieuwe burgemeester: hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1980 is Henk al vrijwilliger bij Excelsior’20 en heeft zeer veel diverse taken op zich genomen. Wat een mooi en terecht compliment voor zijn jarenlange inzet bij onze club!

  Weer terug naar het voetbal want op woensdag 8 mei speelt het eerste tegen Zwaluwen voor de Supercup 2024. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur op neutraal terrein en wel bij CION in Vlaardingen.

  Op zaterdag 1 juni wordt bij Excelsior’20 het Schiedams jeugdvoetbalkampioenschap gespeeld. 47 jeugdteams (meisjes en jongens) zullen strijden om Schiedams kampioen te worden.

  Verder heeft u natuurlijk ook de wedstrijd Excelsíor’20-1 vs Sparta-1 op zaterdag 29 juni om 16.00 uur al in uw agenda gezet. Het is de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2024-2025  voor Sparta met hopelijk Bart Vriends, Lauritsen en Saito in de basis. De toegang is gratis.

  Buiten de gewone competitiewedstrijden en nacompetitie zijn er de komende periode dus genoeg sportieve zaken om naar uit te kijken.

   

  George Leuver