• Van de voorzitter

  Van de voorzitter,

  Zaterdag 18 juni 2022 was weer zo’n dag die de geschiedenisboeken ingaat met de gedachte dat het  een fantastische clubdag was die we niet gaan vergeten.

  Voor mezelf begon het om 09.00 uur ’s morgens toen ik 10 jeugdtrainers van Sparta BVO mocht rondleiden in sportpark Thurlede zodat ze weten hoe het complex eruit ziet en waar zij het komende jaar wel en niet kunnen trainen. Ze noemen ons complex de Schiedamse Herdgang. Wat een schitterend compliment om vergeleken te worden met het trainingscomplex van PSV wat midden in de bossen ligt. Voor ons een bewustwordingsmoment dat we echt een schitterend complex hebben in een bosrijke omgeving.

  In sportpark Harga streden de Schiedamse jeugdvoetbalteams om de titel: voetbalploeg van Schiedam. Wat een geweldige prestatie werd het daar voor onze selectieteams.

  O11-O13-O15 werden Schiedams Kampioen en O9-O17 werden tweede.

  Aan het eind van de ochtend maakten onze meisjesteams er een dolle boel van door spelletjes te doen met een stormbaan op veld 3.

  ’s Middags speelden op ons complex 12 zamivoteams hun laatste wedstrijd van het seizoen. Dit was onderdeel van de slotdag. Op hetzelfde moment speelde team Jekkie hun memorialwedstrijd om stil te staan bij het veel te vroege overlijden van Excelsior’20 lid Remco van der Toorn. Zijn dochters en vrouw waren aanwezig en hebben vooraf sponsors gezocht voor stichting Ambulancewens. Ze hebben met hun actie € 3.350,00 opgehaald. Één van de acties was statiegeldflessen ophalen en inleveren. Wat knap dat ze zoiets moois hebben kunnen doen naast het verdriet wat ze hebben.

  Een ander onderdeel van de slotdag was dat er een BBQ was voor alle vrijwilligers. Gelukkig zijn veel vrijwilligers geweest om onder het genot van een hapje en een drankje weer even bij te kletsen met bekenden en/of nieuwe mensen te leren kennen in een ontspannen en sfeertje met een prima zonnetje.

  Wat niemand had verwacht maar toch is gebeurd is dat deze slotdag zeer bijzonder werd. Ons eerste voetbalteam won de nacompetitie finalewedstrijd van Celeritas uit Rijswijk. Wat een geweldige prestatie van de mannen van trainer Jaco Verhoev. Wellicht weet u nog dat we moesten winnen van vv Blijdorp en van onze buren PPSC om zeker te zijn van de nacompetitie omdat we dan op de vierde plek kwamen van de reguliere competitie. Achtereenvolgens wonnen we in de nacompetitie van GHVV en Be Fair. Beide teams zijn nu gedegradeerd uit de 4e klasse. Op neutraal terrein moesten we het opnemen tegen Celeritas een ploeg uit Rijswijk welke 132 doelpunten had gemaakt in de reguliere competitie. De wedstrijd werd gespeeld bij Excelsior Maassluis. In 2002 (20 jaar geleden) werden we daar ook al kampioen door een beslissingswedstrijd te winnen. Daar was aanvoerder Dave Roozen als enige speler ook bij. Dave is 41 jaar en wilde op een mooie manier afscheid nemen van het prestatievoetbal en dat is hem gelukt. De aanvoerder met 362 wedstrijden in het eerste heeft dit gewoon voor elkaar gekregen! Deze recordhouder (Arne Clarijs goede tweede met 330 wedstijden en op de derde plaats staan Arjan Ruts met 286 wedstrijden) is nu een echte Excelsior’20- legende geworden.  Naast Dave nam Mitchel Schrauwers afscheid van het prestatievoetbal bij Excelsior’20. Hij heeft ook een mooi aantal wedstrijden in het eerste weg namelijk 205. Tijdens deze finalewedstijd waren de mannen ook nog beslissend, naast hun werklust om de overwinning binnen te slepen. Mitchel maakte de 0-1 door een mooie schuiver in de goal te schieten en Dave had de assist voor de 1-3. Tijdens de huldiging zijn deze spelers extra in het zonnetje gezet. Op de facebookpagina van Excelsior’20 staan diverse verslagen, foto’s en filmpjes van deze wedstrijd.

  Door een vervelend incident bij het einde van de wedstrijd zijn de spelers op de club gaan douchen. In de kleedkamer was een mooi feestje met de spelers voordat ze op het Excelsior’20 plein werden gehuldigd. Toen  de spelers aankwamen op de club werd er al geapplaudisseerd en werden ze toegejuicht. Een team waar we trots op zijn! Na de huldiging en de bbq was het feest compleet en werd het één groot feest mede door DJ Hendrik Offenberg en de vaten bier die gesponsord werden door: Hoofdsponsor Markusse Totaal Onderhoud, Frederik uitvaartverzorging, café Pleinzicht,  Klussenbedrijf Marvin Janssen en Schilder- en onderhoudsbedrijf M. Trouwborst.

  Wat een geweldig toetje op de slotdag van onze fantastische vereniging!

  Aanstaande zaterdag 25 juni kunt u onze ‘kampioenen’ van het eerste zien op Schiedams voetbalkampioenschap voor senioren. Dit wordt gespeeld op Harga bij Hermes DVS. Gaan de mannen van succescoach Jaco Verhoev nog één keer knallen?

  Zondag 26 juni gaan we ‘Opzoomeren’ met elkaar tussen 10.00-16.00 uur. We gaan alles schoonmaken en opruimen voor de zomerstop. Naast het opruimen zijn er veel technische klussen te doen en ook het kassahuisje zal gesloopt gaan worden. We hebben veel (technische en klus) handen nodig. iedereen kent de uitspraak: vele handen maken licht werk. Samen zorgen we ervoor dat het complex ‘De Schiedamse Herdgang’ er weer spic en span zal uitzien.

  Meld u aan via: vrijwilligerscom.exc20@gmail.com

  George Leuver