• De bal rolt weer op de velden.

   

  Wat fijn dat de bal weer rolt op de velden waar direct overwinningen, gelijkspelen en ook verliespartijen zijn geweest.

  Dit gebeurde tijdens vele oefenwedstrijden en bij de bekerpartijen.  Zo heeft het eerste afgelopen zaterdag, ondanks het betere spel, verloren van Soccer boys maar heeft daarvoor gelukkig ruimschoots gewonnen van Stompwijk.  Aanstaande zaterdag speelt het eerste om 17.00 uit bij VOC voor de beker. Gezellig op het fietsje naar VOC om onze mannen aan te moedigen?

  De technische staf is grotendeels hetzelfde gebleven bij het eerste. De enige nieuwe aanwinst is Michel Zuur die het stokje als keeperstrainer heeft overgenomen van TC’er Marvin Jansen. Er zijn een aantal nieuwe spelers naar onze mooie vereniging gekomen maar ook genoeg bekende gezichten van het afgelopen promotieseizoen hebben wederom een basisplaats verdiend bij hoofdtrainer Jaco Verhoev.

  De trainers van het tweede en derde zijn Omar Zaroual, Jimmy van Dorst en Zico Schoonbrood. Dit zijn bekende mannen van de club in een (nieuwe) rol als trainer. Verder is Peter Zuidgeest weer assistent-scheidsrechter bij het tweede. Jorg Henneke is elftalleider van het tweede geworden. Het tweede is gepromoveerd naar de reserve 2e klasse (konden we aanvragen bij de KNVB) en het derde gaat reserve 4e klasse spelen.

  Het vierde tot en met het zesde team zijn grotendeels hetzelfde gebleven met hier en daar wat wisselingen en nieuwe aanwinsten.

  Nieuw bij de club is het onder23 elftal (O23), dit team gaat competitiespelen op zaterdag. Joeri Krznaric heeft hierover een stukje geplaatst op de website.

  Buiten deze competitievoetballers hebben we onze eigen interne 7-7 seniorencompetitie (zamivo) welke al gestart is en wel met 17 teams. Wil je ook voetballen in één van deze teams of heb je zelf een team die je wilt aanmelden? George Leuver g_leuver@zonnet.nl of 06-83255253.

  Onze eigen jongens en meisjes trainen en spelen hun wedstrijden in de diverse jeugdcompetities en de allerjongste jeugd komt op zaterdagochtend aan de beurt op het 4-4 veld.

  Verder is de BVO-jeugd van Sparta bij ons op het complex aan de slag gegaan. We waren al opleidingspartner van Sparta en nu wonen ze zelfs bij ons in voor een jaar. Deze samenwerking verloopt tot nu toe erg prettig. Als u binnenkomt op het terrein ziet u een portocabin welke werkruimtes zijn voor Sparta.  Het is maar dat u het weet.

  De zeer droge zomer heeft gezorgd dat de grasvelden, ondanks de goede verzorging door de onderhoudsploeg, wel aardig te lijden hebben gehad van de droogte.

  Tijdens de buitengewoon algemene ledenvergadering heeft het hoofdbestuur akkoord gekregen van de leden om verder te onderzoeken en de plannen uit te voeren om Excelsior’20 duurzamer te krijgen. Op naar een energie-neutrale Oude Dame in 2025. Natuurlijk gaat dit pas echt lukken als het financieel haalbaar is. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit rond te krijgen. Waar wordt aan gedacht? Een warmtepomp plaatsen voor de douches en hierdoor van het gas af gaan. Er komen efficiënte infraroodpanelen in diverse ruimtes die deze zullen verwarmen. Ledverlichting aanbrengen op veld 2 en op de 4-4/7-7 veldjes. Natuurlijk mogen nog meer zonnepanelen niet ontbreken op de daken waarna een accu zorgt dat de opgewekte energie wordt opgeslagen en later ingezet wordst als het nodig is. Zoals u wellicht weet zijn er bij diverse sportverenigingen, door de zeer hoge gasprijzen, al maatregelen genomen zoals thuis douchen, de verwarming uit of er wordt er alleen nog maar getraind met daglicht. Bij Excelsior’20 willen we dit voorkomen en hopelijk gaat het ons lukken om duurzaam te worden.

  Buiten het bovenstaande hebben we al een prachtige overkapping op het terras gekregen en achter de greenboarding een zonneterras. Maak er de komende tijd maar veel gebruik van.

  Tijdens het Opzoomeren is er keihard gewerkt door de (helaas weinig) aanwezigen zodat de keuken een goede sopbeurt heeft gekregen, de diverse werkruimtes zijn weer spic en span geworden. Een aantal reclameborden zijn weer schoon en de ramen zijn gesopt. Het terras is schoongemaakt en het onkruid is daar weggehaald. Laten we met elkaar zorgen dat de club zo schoon en opgeruimd blijft!

  Even nog terug naar het voetbal: Zorg dat het gedrag in het veld en langs de lijn beschaafd blijft zowel in woord als met gebaren. Spreek elkaar er ook op aan als dit nodig is want samen zijn we de gezellige en nette familievereniging Excelsior’20. 

   

  Op naar een mooi en sportief voetbalseizoen 2022-2023

   

  George Leuver

  (voetbalvoorzitter)