• 17 juni 2023 lijkt alweer lang geleden maar dat is het natuurlijk niet. Op deze dag speelde ons eerste team zich veilig voor de zaterdag derde klasse.

  Daarna hebben we een korte zomerstop gehad en de maand augustus stond in het teken van de voorbereiding op seizoen 23-24.

  Afgelopen zaterdag won ons eerste thuis voor de beker tegen Concordia met 3-0. Veel dezelfde mannen en ook een paar nieuwe kerels (welkom heren) die de mooiste club van Schiedam gaan vertegenwoordigen. De TC heeft knap werk gedaan en veel uren gestoken om o.a. oud spelers terug te halen en het doorschuiven van talentvolle jeugd naar de seniorenselecties. Hierna volgen nog twee bekerwedstrijden voor het eerste en dan zal eind september begonnen worden met de competitie. De KNVB moet de definitieve promotie en verstrekte degradatie regeling nog vast stellen. Dit zal vlak voor de start van de competitie bekend worden.

  Het tweede heeft zijn eerste bekerwedstrijd nipt verloren en met iets grotere cijfers verloor O23-1.

  Trainer Omar Zaroual gaat weer naar een trainerscursus en zijn trainingen worden op de dinsdag overgenomen worden door goold old Jan van den Hurk. Jan welkom bij de club en veel plezier met trainingen geven aan de gretige jonge groep van het tweede.

  Komend seizoen zal O23-1 uitkomen in de vierde divisie. Dit is A-categorie en is weer een stapje hoger dan het vorige seizoen. Dat kunnen mooie wedstrijden worden net als bij het tweede welke ‘gewoon’ weer reserve tweede klasse gaat ballen.

  Een nieuw team is O23-2. Dit team komt over van de jeugd en gaat in een recreanten O23 poule spelen. Oud eerste elftalspeler Jeffrey Ton is één van de trainers van dit vriendenteam.

  Naast deze teams hebben we ook nog het derde, vierde en vijfde welke ook eerst het bekerprogramma gaan spelen en daarna start voor hen de competitie. De interne 7-7 competitie (zamivo) gaat ook weer beginnen en wel met 17 teams.

  Zoals u kunt lezen zijn we bij de senioren licht gegroeid. Van de week heeft jeugdvoorzitter Patrick van Os gemeld dat we met negen extra teams starten bij de jeugd. Fijn dat er meer mensen lid willen worden van onze club. Dit betekent dat er nog meer vrijwilligers nodig zijn en dat we ook qua trainingsuren bijna vol zitten. Gelukkig hebben vele vrijwilligers, het voetbalbestuur en de jeugdcommissie niet stil gezeten en zijn er al veel zaken geregeld.

  Veld drie heeft een zeer grote onderhoudsbeurt ondergaan en dit was ook het moment om een beregeningsinstallatie te plaatsen. De mannen van de onderhoudsploeg kunnen dit veld voortaan besproeien door het aan te zetten via een app. Dit scheelt voor hen veel tijd. Helaas was de zomer minder zonnig zodat de grassprieten op dit gerenoveerde veld nog een beetje dun zijn. Hopelijk zal komende zonnige week zorgen dat het gras echt goed is.

  Verder zijn er twee nieuwe ballenvangers geplaatst wat heel fijn is op veld 3 en bij de kleine veldjes is bij de bosschage een hekwerk geplaatst waardoor er minder ballen in de bosjes zullen verdwijnen.

  Jeugdkamp is weer geweest, Komkids was weer 6 weken lang op ons complex en Sparta BVO blijft ook zeker tot januari bij ons trainen en spelen. Naast het voetbal en cricket hebben we ook een bridgeafdeling. Zij gaan aanstaande dinsdag weer starten met hun denksport.

  Een groot thema is dat de gemeente Schiedam het beheer van de sportcomplexen onder de loep heeft genomen. Er was zelfs sprake van om het commercieel in de markt te zetten en dat het Europees aanbesteed zou worden samen met de zwembaden en de sporthallen. Gelukkig is deze gedachte nu van de baan en zijn de gesprekken met de gemeente constructief geworden. Wat is voor de gemeente een goede manier om de sportparken te (laten) beheren en wat willen en kunnen de verenigingen? De uitkomst zal voor januari’24 bekend worden en dan zullen we zien hoe het voor Excelsior’20 uitpakt.

  Voor nu wens ik een ieder een fantastisch seizoen toe, waar de aanmoedigingen positief zijn en we respectvol handelen naar elkaar, tegenstanders en scheidsrechters.

   

  George Leuver voorzitter Voetbalbestuur Excelsior'20