• De eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld en de eerste competitiewedstrijden zijn al achter de rug.

  Gisteren speelde ‘Schiedams kampioen’ Excelsior’20-1 thuis tegen HVC’10 in de derde klasse zaterdag. HVC’10 stond twee jaar geleden nog op het randje om naar de eerste klas te promoveren en ging afgelopen seizoen onderuit door de verzwaarde degradatieregeling. Zij zijn de gedoodverfde kampioenskandidaat voor komend seizoen. Hoe knap van onze jonge jongens (gemiddelde leeftijd 22,3 jaar) om gelijk te spelen tegen hen en ze hebben ook nog goede kansen gecreëerd. Veel van de jonge kerels hebben in onze eigen jeugd gespeeld en samen met de mannen met veel ervaring zoals aanvoerder Bob van der Waal en Mitchell Kalaboyias hebben ze al twee goede wedstijden achter de rug. Vorige week tegen de nummer twee van vorig seizoen Meeuwenplaat was het helemaal genieten qua spel.

  Twee wedstrijden gespeeld en 4 punten hebben geeft aan dat de mannen van Jaco Verhoev lekker bezig zijn. Het plezier straalt ervan af. Komt u de volgende wedstrijden ook kijken? Het was gezellig druk bij de leuke, spannende pot voetbal van het eerste en dat met een heerlijk zonnetje. Vooraf liep de jongste jeugd van Excelsior’20 het veld op met het eerste. Tijdens de rust hebben ze strafschoppen genomen op de reservekeeper. Daarnaast speelden JO16, JO17, JO18, het tweede, het vijfde en 10 zamivo-teams ’s middags op de club waar ’s morgens ook veel jeugd voetbalde. Er was na afloop een gezellige zanger. Kortom een prima Excelsior’20 middag.

  De overige seniorenteams draaien ook alweer volop mee in hun competities met wisselende resultaten.

  Bij RKC kwam een ambulance omdat Etienne Vaessen deze keihard nodig had. Ook bij Excelsior’20 zijn er twee ambulances geweest de afgelopen zaterdagen. Via deze weg wensen we de keeper van SVV 023-1  en de scheidsrechter van 014-2 een spoedig herstel toe. Beide heren zijn alweer thuis om te herstellen van hun klachten.

  Af en toe krijg ik een vraag tot wanneer de Sparta BVO jeugd bij ons blijft trainen en spelen. Helaas voor hen is Nieuw Terbregge nog niet klaar; het schijnt wel heel mooi te worden qua accommodatie en mogelijkheden maar natuurlijk hebben ze daar niet zo’n mooie groene omgeving als bij ons op Thurlede  (hierom ook wel de kleine Herdgang genoemd).

  Met Sparta is nu de afspraak dat ze zeker tot en met de winterstop blijven en daarna gaan we per maand bekijken hoe de zaak ervoor staat. Voor de wedstrijd Sparta-Vitesse op het Kasteel zijn deze afspraken door beide clubs op papier bevestigd. Op dezelfde dag heeft onze sponsorcommissie een uitje verzorgd voor de Excelsior’20 Businessclub. De BC-club werd op het Kasteel ontvangen door Spartaan Kick Kerklaan. Hij gaf uitleg hoe Sparta commercieel te werk gaat en daarna werd de door Sparta gewonnen wedstrijd bekeken. Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje.

  Veld 3 is van de zomer gerenoveerd inclusief een computergestuurd beregeningssysteem. Het veld is vrij gegeven door Irado. Wel zijn de wortels, net als de grassprieten, nog dun en zal er goed bekeken moeten worden wanneer en hoe vaak het veld belast mag worden.

  We gaan langzaam aan naar de herfst toe en dan zal de onderhoudsploeg wel weer veel bladeren van het veld blazen. Als u zelf uw spullen netjes opruimt en uw lege fust terugbrengt naar de bar kunnen zij zich meer bezig houden om het complex tiptop in orde te houden zoals bladeren en takken van het veld halen.

  Achter de schermen wordt er volop gewerkt om de herfstweek weer nieuw leven in te blazen en zijn de voorbereidingen voor het prinsenbal al aan de gang.

  Als laatste wil ik u meegeven dat we alleen positief aanmoedigen. Technische en tactische tips worden door de trainer gedaan en de scheidsrechter laten we gewoon zijn wedstrijd fluiten.

  Veel voetbalplezier weer de komende weken.

   

  George Leuver