• Voorbeschouwing met hoofdtrainer Jaco Verhoev

   

  De voetbalvoorzitter gaf het al in zijn berichtgeving al aan; 17 juni is lang geleden, de dag dat jij je met je elftal veilig speelde voor nog een jaar 3de klasse. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd behalve Schiedam Kampioen geworden? Wie zijn er bijgekomen in de selectie en van wie hebben we afscheid genomen?

  Als je kijkt naar het elftal waar we 3 jaar geleden mee zijn begonnen in de 4e klasse en naar het elftal van nu, dan heeft er een flinke verjongingskuur plaatsgevonden. Dat dit soms overslaat in de wisselvalling van de prestaties dat hoort er helaas bij. Ook dit jaar zijn er 2 sterkhouders Maurice de Bliek en Robin Hos uitgevallen met een kniebandblessure, en is Joeri Krznaric gestopt met selectievoetbal. Tegenover deze drie spelers hebben we weer gezocht naar jongere spelers met een Excelsior’20 verleden, met daarbij aangevuld een groot aantal spelers van buitenaf.

   

  Wie gaat het doel verdedigen nu Robin Hos een flinke knieblessure heeft opgelopen aan het einde van het vorige seizoen?

  De keus zal gemaakt gaan worden tussen Kem Cecilia, die afgelopen seizoen Robin verving na zijn blessure, en Thomas de Ruiter. Thomas is na zijn uitstap naar Ommoord weer teruggekomen naar Excelsior’20. Twee keepers die op dit moment aan het strijden zijn voor een plekje in het 1e elftal. 

   

  Op welke (nieuwe) speler(s) moeten we gaan letten komend seizoen?

  Van de jonge spelers van vorig seizoen (Dennis, Dylan, Dani, Joel, Dalton, Kem en Jesse) verwacht ik dat zij weer verder zijn in hun ontwikkeling naar een ervaren 1e elftal speler. Voor de echte Excelsior’20 mensen is het verder leuk dat de 18 jarige Jamie Broekhuizen de stap vanuit de jeugd naar het 1e elftal heeft gemaakt en dat voormalig jeugdspeler en pas 20 jarige Preston Dullaard weer terug is bij de club.

   

  Hoe ging de voorbereiding? Er waren klinkende overwinningen geboekt en was het ook zo goed als men vertelt?

  Dat het tijdens de wedstrijden er vaak wel goed uitzag wat we lieten zien klopt inderdaad wel. In de voorbereiding hebben we tegen een aantal 2e klassers geoefend waarbij wij prima mee konden komen met het niveau (uitzondering Nieuwerkerk) en goede resultaten hebben behaald. Dat geeft een goed gevoel om verder te gaan als trainer waarmee je op dat moment bezig bent. Ik weet echter wel na al die jaren dat de resultaten in de voorbereiding niet zoveel zeggen over de resultaten die je daarna gaat behalen tijdens de start van de competitie.

   

  Er zijn drie bekerwedstrijden gespeeld. Hoe zijn die drie luxe oefenwedstrijden gegaan?

  De eerste wedstrijd wonnen we thuis overtuigend met 3-0, waarna we de twee uitwedstrijden allebei met 3-1 verloren. Vooral de laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag tegen Zwammerdam, speelden we in de 1e helft echt goed voetbal en moeten we veel meer dan 1 doelpunt maken. Naast een beetje pech, 2 keer tegen de paal, moeten we wel beter met onze kansen omgaan. Wanneer we dat gaan doen is het absoluut niet nodig om een wedstrijd zoals afgelopen zaterdag te verliezen.

   

   

  Wie zijn in jouw ogen de titelfavorieten in de 3de klasse D en wat vindt je verder van deze poule?

  Dat is nu nog moeilijk te zeggen, maar vorig seizoen zijn Meeuwenplaat en Victoria’04 op de 2e en 3e plaats geëindigd en verwacht je die ploegen ook dit seizoen weer bovenin mee zullen draaien. Daarnaast zijn Hvc’10 en Cwo via de nacompetitie gedegradeerd uit de 2e klasse en begrijp ik dat Rhoon zich heeft versterkt met ervaren spelers van een niveau hoger dan de 3e klasse.  

   

  De degradatieregeling is bekend geworden. Nr 13 en 14 degraderen en de nrs 10, 11 en 12 gaan nacompetitie spelen? Hoe vindt je deze soepelere regeling tov van vorige seizoen toen de nr 9 niet direct veilig was en dat precies onze plek bleek te zijn?

  Zoals je al aangeeft eindigde we vorig seizoen op de plek die nu rechtstreekse handhaving zou betekenen. Afgelopen seizoen moesten we ons via nacompetitiewedstrijden handhaven in de 3e klasse. Daarom ben ik wel blij dat er nu één ploeg minder rechtstreeks degradeert en je op de 9e plaats veilig bent. 

   

  Welke ambitie wil je uitspreken en ben je mee tevreden aan het einde van het seizoen?

  Aan het begin van het seizoen zou ik zeggen dat ik tevreden ben wanneer we ons rechtstreeks handhaven. Zoals ik al eerder aangaf hebben wij heel veel jonge gasten van rond de 20 jaar die heel talentvol zijn. Wanneer zij zich in de loop van het seizoen nog verder gaan ontwikkelen dan moet het zeker mogelijk zijn om ons te handhaven en wie weet wat nog meer. Laten we ons eerst richten op handhaving want bij jeugd weet je dat ze soms te maken krijgen met een dip en dat ze minder stabiel zijn dan spelers van rond de 30 jaar. Daarom is het ook belangrijk dat er een aantal ervaren spelers tussen lopen die de jonge gasten kunnen sturen, al denken die jonge gasten dat dat niet nodig is hahaha.  

   

  Wat wil je nog kwijt aan de leden van Excelsior’20 en vaste volgers van het vlaggenschip?

  Wij als staf en spelers gaan er weer alles aan doen om er een leuk seizoen van te maken. Tijdens de nacompetiewedstrijden afgelopen juni was het gezellig druk langs de lijn en hopelijk zien we deze mensen ook weer tijdens de thuiswedstrijden komend seizoen. Voor de spelers is er natuurlijk niets leukers dan dat het aantal vaste volgers groeit en het lekker druk is langs de lijn.

   

  Bedankt en succes, Jaco Verhoev!