• De cricketcompetitie is voor de jeugd en het damesteam alweer ten einde maar de herenteams en allerlei andere activiteiten gaan nog flink wat weken door natuurlijk. Hoog tijd voor een samenvatting  van de afgelopen maand en wat er de komende weken nog staat te gebeuren….

  Wisten jullie dat…

  • …het Family & Friends toernooi op 30 juni een groot succes was?
   Maar liefst 12 teams gingen met een zachte bal in 6-a-side wedstrijden elkaar te lijf. Zo’n 140 spelers en toeschouwers zorgden voor op en top gezelligheid en een goede sfeer. Dit toernooi bracht vele (oud-)cricketers, families en vrienden samen. De moeite die sommige teams in hun outfit hadden gestoken kan niet onvermeld blijven. Een topevenement met dank aan de goede organisatie. Wat een geweldig initiatief - en volgend seizoen zeker voor herhaling vatbaar!
  • …een week later de Clubavond plaatsvond?
   Onder de bezielende leiding van Captains Gordon, Bradley en Rens werden er op vrijdagavond 7 juli verschillende 100-ball-potjes gespeeld in mixteams van heren en dames uit alle Excelsior’20 teams met een gezellige BBQ als afsluiter. Het bleef nog lang gezellig op het terras…
  • …diezelfde avond ook de afsluiting voor de jeugdspelers was?
   Alle Tip & runners en jeugdleden waren bij elkaar voor de laatste trainingen. Ronald Scheffers en vele hulp-trainers hebben weer een prachtig Tip & Run zomer gedraaid met bijna 30 enthousiaste kids! Met de toekomst van de club was het een gezellige avond. De competitie voor de U9 en U11 is ook klaar maar U11 nog niet helemaal. Deze kids, onder leiding van coach Luqman Tariq, hebben zich namelijk geplaatst voor de finales eind augustus / begin september!
  • …het overdekte onderkomen voor de scoorders (de Scorebox) een flinke upgrade heeft gekregen?

  René en Jos hebben zich de afgelopen periode flink in het zweet gewerkt en het resultaat mag er zijn. Met dank aan (gedeeltelijke) sponsoring door de Club van 50 hebben we een mooie nieuwe eye catcher langs het hoofdveld - en een fijne, droge, beschutte plek voor de scoorders.

  • ….Irado & de Gemeente Schiedam op veld 2 een hek heeft geplaatst?
   Op veld 2 raken per jaar gemiddeld 50 ballen kwijt. Sinds enkele weken staat er nu een mooi hek wat zorgt dat in ieder geval de 4’tjes tegen gehouden worden.
  • ….Lorenzo Ingram a.s. zondag 16 juli zijn 150e (!!!) Topklasse 50 overs wedstrijd speelt voor Excelsior’20? Ook in 2023 heeft Lorenzo tot nu een goed seizoen met 413 runs en 17 wickets in de 50 overs competitie.
  • … het Eerste op 15 juli de halve finale speelt in Amsterdam in de T20 competitie?
   Hoewel het team in de 50 overs competitie nog wat stroef liep, spelen ze tegen Punjab de tweede halve finale bij VRA. Bij winst volgt die middag direct de finale om de T20 titel tegen VOC of HCC.
  • ….we als club hard op zoek zijn naar meer vrijwilligers?
   Wil jij je ook inzetten voor onze club? We zoeken een penningmeester en meerdere vrijwilligers voor de Sponsorcommissie. Wil jij onze club naar het volgende niveau brengen? Bel mij gerust voor meer informatie op 06-13456274.
  • …..good old Julien Halkes van de ZoMi (& oud-Eerste-elftal speler & vader van een getalenteerde Tip-en-Run-speelster) de hoogste score van Excelsior’20 tot nu toe dit jaar heeft gemaakt?
   Hij maakte een score van 162* tegen VOC in niet minder dan 77 ballen.
  • …de groundstaff de afgelopen week en de komende weken bergen werk verzet?
   We zijn namelijk gast-club voor nogal wat wedstrijden die op graswickets worden gespeeld. De U14 Dutch Lions speelden op 11, 12 en 13 juli onderlinge wedstrijden op ons prachtige veld. Komende zondag is natuurlijk de thuiswedstrijd van het Eerste, en begin augustus is Thurlede het toneel voor het U19 World Cup kwalificatie toernooi. Hulde naar de mannen die, buiten het oog van de toeschouwers, vele uren per week besteden aan het klaarmaken van ons veld!
  • ….het Derde team nog altijd bovenaan staat?
   De mannen van de harde klappen en de grote zessen doen het onder leiding van Mandeep Ajit nog steeds heel goed in de Derde Klasse en liggen op koers om te promoveren.
  • ….het 50 overs programma voor het Eerste ondertussen ook bekend is?

  Je vind alle wedstrijden in de cricketagenda op https://www.excelsior20.nl/cricket-agenda/ en ook hier onderaan.

  • …. het seizoen voor alle dames eindigt met de landelijke slotdag op Excelcior’20?

  De KNCB 20-overs competitie is voorbij voor de Excelsior’20 Dames. Voor komend seizoen kan dit enthousiaste team (met de grootste leeftijdsdiversiteit van de club) nog zeker versterking gebruiken. Het Damesteam traint op woensdagavonden en je bent van harte welkom bij de talentvolle 19 & 20-jarigen, fanatieke twintigers & dertigers, fitte veertigers & vijftigers en de still going strong 60+er. Wil je een keertje komen kennismaken? Op 2 september is op de club de landelijke Damescricket-slotdag. Van alle clubs komen de damesteams op Exccelsior’20 bijeen om vriendschappelijke T10 wedstrijden te spelen en het seizoen af te sluiten met een hapje en een drankje. Ook wordt de finale van de Twenty20 competitie gespeeld. Een mooi moment om de sfeer te komen proeven en misschien zelf ook een balletje te slaan? Je bent van harte welkom.

  Voor meer informatie stuur een DM via Instagram of Facebook of mail naar cricketsecretaris@excelsior20.nl.

   

  Tot ziens langs de boundary!

  Groet,

  David Woutersen

   

  Zomernieuws van de Cricketvoorzitter